avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate StilmarConfectii

Activitate StilmarConfectii

Adevarat a inviat!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Daca o persoana fizica are 2 constructii cu destinatie locuinta , receptionate una in 2004 si una in 2010, au fost vandute ambele in decursul unui an respectiv 2015, depasind plafonul ptr inregistrare in scopuri de tva, avea obligatia inregistrarii la ANAF in scopuri de TVA? Multumesc ptr raspuns.
La AFP Constanta , se calculeaza sumele inscrise in deconturile de TVA ( decl.300).Eu nu am depus notificare (o97) ptr ca in cls.7 nu am depasit plafonul, iar cei de la ANAF Cta, imi trimit Decizia de radiere, intrucat ei au calculat sumele din deconturi de TVA. Deja pregatesc o Contestatie impotriva Deciziei de Radiere, dar.....ma gandesc : daca la comp.ptr solutionarea contestatiilor sunt tot aceleasi capete "" luminate """, ce mai fac in continuare, ajung in Instanta ?Multumesc ptr raspuns.
Va rog sa-mi spuneti, calculul Cifrei de Afaceri respectiv plafonul de 2.250.000 lei pentru ca o persoana impozabila ce aplica sistemul de TVA la incasare iese din sistem, cum se calculeaza corect? Calculul de referinta al CA este ce se afla in clasa 7 total la sfarsitul anului fiscal, sau suma Bazelor de impozitare din decontul de TVA( decl.300) depus in cursul unui an fiscal?Multumesc.
Buna ziua.Un asociat cu functie de administrator care este salariat angajat la societatea pe care o reprezinta, a obtinut in anul 2016 venituri din salarii si venituri din dividende aferente anului 2015. Impozitul ptr dividende s-a retinut la sursa si virat bugetului de stat.Intrebare:
Depun Decl.205 pentru anul 2016 chiar daca asociatul a obtinut venituri din salarii si venituri din dividende ? Trebuie sa plateasca CASS ptr dividendele ridicate in 2016 , daca a fost salariat si a obtinut si venituri din salarii? Este corect?
Răspuns la discuția Acordare diurna interna
Buna ziua.Multumesc ptr raspuns, dar, in cazul acesta daca se acorda diurna fiecarui angajat, trebuie ordin de deplasare nominalizat ptr fiecare angajat? multumesc
O societate cu sediul social din localitatea X angajeaza muncitori ptr a presta servicii in localitatea Y( distanta 70 km intre cele 2 loc).Transportul este asigurat de Angajator cu masina personala.Soc.X cu Soc.Y au ctr de colaborare pe termen de 1 an , cu posibilitate prelungire.INTREBARE :
- In afara veniturilor salariale ptr munca prestata la Soc.Y, Angajatorul X , poate acorda diurna ptr fiecare angajat in parte ?Multumesc ptr raspuns.
Buna ziua.O societate comerciala avand obiect de activitate - 4120 -lucrari de constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, a fost amendata de inspectorii ANTIFRAUDA la un control inopinant la sediu social, pentru nedetinerea casei de marcat.Aceasta a vandut in baza contractelor de vanzare -cumparare , imobile construite, catre persoane fizice, decontarea facandu-se astfel : avansul in numerar ( s-a emis chitanta de catre societate la incasare), iar diferenta prin virament bancar. Contractul de vanzare cumparare intocmit la NOTAR, a fost insotit si de factura eliberata de societate cu suma integrala a imobilului.Intrebarea mea : Este obligata aceasta societate sa detina casa de marcat, cand avansul a fost incasat in fata notarului, in baza eliberarii chitantei de catre societate? Consideram ca societatea este exceptata de a detine casa de marcat cf. Ord.28/99, actualizaza , cf.art 2, litera ""l". Multumesc ptr raspuns.
un SRL cu obiect de activitate _prestari servicii foto-video diferite evenimente- ce necesita deplasari la domiciliul respectivului eveniment, in baza nui contract de prest.servicii, are obligatia achizitionarii si folosirii casei de marcat ptr incasari numerar, sau elibereaza chitanta si respectiv factura la solicitarea clientului? Deplasarile se fac in localitati si judete diferite de sediul social al societatii.Multumesc ptr raspuns.
Buna ziua.Doresc sa-mi deschid un magazin online.Urmare comenzilor lansate de vizitatorii site-ului meu, eu persoana juridica platitoare de tva in Romania lansez comanda catre FURNIZOR -pers.juridica din UE care va livra marfa direct cumparatorilor mei.Acestia vor achita cu cardul online c/val.produselor comandate pe situ-ul meu catre FURNIZOR direct.Factura emisa de furnizor catre consumatorul final poate fi facuta pe societatea mea, chiar daca faptic nu sunt eu furnizorul? Ce implicatii fiscale sunt din punct de vedere al TVA?Multumesc ptr raspuns