avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Galadriel75

Activitate Galadriel75

Răspuns la discuția Asigurare locuinta dubla
Am inteles. Multumesc.
Răspuns la discuția Asigurare locuinta dubla
Inteleg ca e o situatie oarecum asemanatoare asigurarii automobilului: asigurare tip CASCO si obligatorie.
Am o situatie in care pentru creditul prima casa se plateste asigurare pe locuinta, obligatorie conform contractului de imprumut, la valoarea evaluata pentru obtinerea creditului. Polita este reinnoita la banca ce a oferit imprumutul, prin firma de asigurare cu care colaboreaza respectiva banca. De 2 ani, in afara acestei asigurari, a devenit obligatorie o alta asigurare pe locuinta, numita asigurare obligatorie.
Intrebare: Nu este suficienta prima asigurare de locuinta, care indeplineste si functiile celei de-a doua?
Răspuns la discuția Cass la contract de inchiriere
Multumesc. Voi intreba la urmatoarea plata despre motivul pentru care nu apare valoarea cass in decizia de impunere.
Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul la ANAF si cer unui functionar sa imi spuna cat am de plata. Dupa ce ajunge decizia, observ ca nu imi apare nimic de plata la cass, desi eu am platit conform graficului realizat de respectivul functionar ANAF. Imi amintesc ca si anul trecut a fost la fel. Eu sunt angajata si platesc oricum cass-ul.
Intrebare: Pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor este obligatoriu de platit acest cass? Si daca nu, pot cere sa mi se returneze banii platiti in anii anteriori?