avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta dubla
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta dubla

Am o situatie in care pentru creditul prima casa se plateste asigurare pe locuinta, obligatorie conform contractului de imprumut, la valoarea evaluata pentru obtinerea creditului. Polita este reinnoita la banca ce a oferit imprumutul, prin firma de asigurare cu care colaboreaza respectiva banca. De 2 ani, in afara acestei asigurari, a devenit obligatorie o alta asigurare pe locuinta, numita asigurare obligatorie.
Intrebare: Nu este suficienta prima asigurare de locuinta, care indeplineste si functiile celei de-a doua?
Cel mai recent răspuns: Galadriel75 , utilizator 18:09, 23 Martie 2016
Cele doua polite se completeaza reciproc, nu se suprapun.
Inteleg ca e o situatie oarecum asemanatoare asigurarii automobilului: asigurare tip CASCO si obligatorie.
Din păcate nu, polița CASCO acoperă daunele propriului autovehicul, pe când RCA asigură daunele provocate terților cu autovehiculul propriu.
Polița PAD (obligatorie) acoperă daunele produse locuinței proprii cauzate de catastrofe naturale (cutremur, inundații și alunecări de teren) în limita legală (de până la 10.000 respectiv 20.000 EUR), iar cea facultativă asigură alte riscuri complementare sau suplimentare poliței PAD, în condiții și la prețuri negociate.

Succes!
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)