avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate elagheorghe

Activitate elagheorghe

Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Raspunderea patrimoniala vad ca are legatura cu prejudicii materiale aduse angajatorului.
Eu in momentul de fata am peste 20 de oameni care lucreaza angajati de mine, toti aducand profit firmei luna de luna. De asemenea, orice nou angajat aduce un profit extra.
Neindeplinirea unui target poate avea mai multi factori.
Eu ca recruiter am datoria sa gasesc oamenii potriviti si sa ii propun. Dupa ce eu ii propun, alte persoane (project manageri) din firma ii trimit mai departe la client, care trebuie sa ia o decizie. De multe ori acestia nu raspund sau se anuleaza.
Daca de exemplu ma concentrez o luna intreaga pe un client si propun multi oameni, dar acesta anuleaza din varii motive, evident ca nu va fi atins targetul de minim 8 noi angajati lunar.
De asemea, sunt cazuri in care acei "project manageri" au preferinte pentru un recruiter sau altul si oamenii propusi de acesta au intaietate.
Sau reusesti sa ai 8-9 acceptati si inainte de plecare se intampla cate ceva sau oamenii anuleaza. Am avut chiar sapt trecuta un sofer care a ramas fara permis in drum spre Olanda, deci evident, un starter in minus.
Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Tocmai.. nu exista asa ceva. Este un target stabilit pe email si cam atat. Nu sunt mentionate repercursiunile in caz de neindeplinire.
Sa mai mentionez si faptul ca firma este de asemenea instiintata de faptul ca sunt insarcinata?
Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Am gasit ca definitie a raspunderii juridice in munca:
Fundamentul raspunderii juridice consta in savarsirea faptei interzisa de normele dreptului. Functie de natura juridica concreta a acestui fundament, normele codului muncii clasifica formele raspunderii juridice de dreptul muncii in:
- raspundere disciplinara, atunci cand salariatul savarseste o abatere disciplinara;
- raspundere patrimoniala, cand din fapta culpabila a salariatului rezulta un prejudiciu ce trebuie reparat;
- raspundere contraventionala, cand salariatul savarseste o fapta calificata de normele juridice drept contraventie;
- si raspundere penala, cand fapta savarsita este incriminata drept infractiune.

Nu inteleg ce legatura are cu neindeplinirea target-ului...


Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Eu stiu asta. Plus ca de foarte multe ori oamenii se razgandesc dupa ce initial sunt de acord. Sau ii propunem si nu avem un raspuns de la client.
Sunt mai multi factori care impiedica pe cineva sa inceapa sau sa ramana.
Aici daca stam sa discutam despre moralitatea firmei, nu prea are rost, pentru ca nu exista asa ceva.
Ideea e ca noi avem target pentru oameni care incep si lucreaza minim o saptamana. Este mentionat doar pe email, fara a specifica repercursiunile daca nu e atins. In conditiile in care eu incerc sa ating targetul, dar din varii motive nu reusesc, poate angajatorul lua o masura impotriva mea?
Tin sa mentionez ca sunt colegi care il ating, dar prin mijloace la care eu nu voi apela niciodata (minciuni, promisiuni).
Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Da, se ia in considerare daca lucreaza minim o saptamana.
Răspuns la discuția Legalitatea unui target
Da, angajatorul fiind in alta tara. Doar ca acel target, este pentru oameni recrutati. Deci practic, cati convingi sa plece in strainatate cu firma.
Eu pot sa gasesc 20-30, dar daca nu am feedback pentru ei sau se razgandesc, atunci evident ca nu imi voi realiza targetul de oameni trimisi.
De asemenea, in emailul cu noul target nu este mentionat nici o sanctiune pentru neatingerea targetului.
Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la target-urile stabilite de angajator.
Daca eu ca angajat nu am semnat nimic referitor la un target, nu este mentionat in contractul de munca, ci doar intr-o instiintare pe email, ce validitate are acesta?
Pot fi sanctionata/concediata din acest motiv?
Buna ziua. Am o problema cu fostul angajator si neplata salariului. Am lucrat vreme de un an pentru acest angajator, avand incheiat un contract pe suma de 1200 ron, in timp ce suma primita era de 3500 ron pe luna. Am primit de fiecare data suma cuvenita, mai putin pe luna februarie. In toata aceasta perioada am fost plecata si pe o nava, fiind trimisa de firma, remuneratia fiind de 1600 EUR. Din pacate singurul contract cu ei este cel de 1200 ron. Totusi, exista viramente bancare din alte luni petrecute si pe nava, din care reiese clar ca luam si 6000 ron pe luna. Cererea de incetare s-a semnat pe 31 martie si se specifica faptul ca angajatorul se obliga sa imi plateasca drepturile salariale la zi plus un salariu compensatoriu.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Am vreo sansa sa primesc suma reala cuvenita (pe februarie si martie plus compensatoriu ar fi peste 15000ron) sau doar conform sumei din contract?
Va multumesc.