avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Activitate CtrGabriel

Activitate CtrGabriel

Program vizita copil nerespectat de părintele rezident !
Executorul o soluție?

Bună ziua ! Scriu pe scurt datele spetei
Divorț finalizat 2023 cu minor 3 ani /
În instanta de fond câștig pt reclamanta menționând în hot ca vizitele sa fie desfășurate la domiciliul minorului. Am făcut apel la sentinta obținând preluarea minorului de la domiciliu plus suportarea cheltuielilor de judecata de către intimat.
Programul de vizita se desfășoară tot la domiciliul copilului deoarece fosta intimata nu pregătește copila pentru plecarea cu mn ! Copilul sta cu mn discuta cu mine se joaca cu mn doar ca nu dorește sa meargă cu mine .
Cheltuielile de judecata intimata nu se simte sa le plătească .
La vârsta de 4 ani pot depune pt mărirea programului de vizitare dar dacă tot asa continua situația.. ce atitudine sa iau ?
Un sfat va rog juridic ..iar dacă va permite timpul d-voastră as aprecia și un sfat moral .
Va mulțumesc.
actualul program nu incurajeaza relatia dintre mine si copil . Nu am voie decat la domiciliul mamei sa il vad iar un minor de 2 ani si 2 luni poate petrece timp cu tatal si in afara domiciliului mamei . timp de cateva ore .


Programul e doar la domiciliu mamei dar eu doresc sa o iau de acolo pt câteva ore iar ea mi a propus sa nu merg in continuare cu demersurile privind schimbarea programului de vizita
adică sa fac apel ca nu imi convine programul actual de vizita


gi-jane2 a scris:

Programul il schimbati in scris numai in instanta. Adica o hotarare se schimba prin alta hotarare.
In realitate, va puteti înțelege cum vreti fara sa aveti nevoie de un inscris sau puteti face unul sub semnatura privata ,asta ca sa nu uitați ce ati stabilit.



Înscrisul sub semnătura privată poate fi executoriu ?
La ce riscuri ma supun daca sunt de acord ?
Convenție între foști soți la notar?



Buna seara imi puteți spune dacă se poate încheia o convenție între doi foști soți referitor la programul de vizita al unui minor? Sa nu respectam programul de vizita impus de instanța in schimb sa colaboram civilizat spre interesul minorului .

Ca părinte la ce riscuri ma expun ? Dacă sunt de acord cu aceasta convenție încheiata la notar ce beneficii și ce dezavantaje am?

Astept răspunsul dvoastra ! Seara placuta in continuare
Varianta propusă de dumneavoastra a fost adresată și de judecător in sala ea refuzând orice negociere privind programul de vizita . A solicitat in mod express ea ca legăturile mele cu copilul sa se desfășoare doar in fata Porții ei .
Orice negociere a dat greș iar judecătorul s a pronunțat in favoarea ei prin acest program .
Sper din tot sufletul sa primesc altceva mai extins la apel . Probele aduse de mine la dosar când imi vedeam copilul doar pe drum sau in mașina ar trebui sa fie îndestulător pentru a primi un program măcar cu ridicare de la domiciliul ei pentru x ore 2-3 zile pe săptămâna . Alte probe pentru apel nu am de unde aduce decât cele ce le am in prezent anexate la dosar ..aproximativ 90 de File ce includ poze plus DVD URI cu clipuri plus altele

Am solicitat weekendul deoarece am 2 contracte de munca 8ore la o societate și 4 la alta societate . Și doar in weekend am liber


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu veți putea vedea copilul timp de 3 ore în fata porții pe timp de iarnă.

În cazul cu o săptămână la fiecare părinte s-au înțeles părinții.
Deși asa ar fi normal în condițiile în care ambii părinți s-au ocupat corespunzător de minor instantele, în marea lor majoritate, nu agreaza asa ceva dacă părinții nu se înțeleg.
Daca părinții locuiesc aproape unii de alții chiar ar fi indicat a se proceda asa.

Daca aveti avocat va poate explica tot cu hotărârea în fata.Asa se procedează dar în mod normal se plateste o consultatie juridica pentru o astfel de operație avocatiala ca sa aiba timp avocatul sa aloce clientului.
Clienții mei asa procedează.
Suma se include în costul procesului din apel.

Scris din București 2022





Pai dacă in casa nu ma primește pt ca e locuința părinților ei ! Unde stau cele 3 ore dacă imi va respecta programul? Ori in mașina ori pe drum in fata Porții
Am avut avocat ! Ceea ce a cerut avocata referitor la programul de vizita mi se pare rezonabil .Ținând cont ca pentru un minor de 2 ani , alt caz a obținut domiciliu alternativ 1 săptămâna la tata una la mama tot la același judecator. Voi merge spre apel dar nu vad ce probe as mai putea aduna oricum programul de la 16-19 mai ales ca acum se întuneca rpd voi vedea copilul noaptea prin fata portii
apelul poate fi respins ca fiind nefondat daca considera ca judecata in prima instanta este corecta ! Dar corectitudine din punctul meu de vedere nu este ! am termen 30 de zile sa pun apel dar nu vad ce as mai putea adauga la dosar din moment ce sunt suficiente probe care atesta faptul ca am fost si sunt interesat sa interactionez cu copilul .
Ce probe pot aduce pentru preluarea minorei de la domiciliu iar programul sa fie un pic mai complex nu ... in forma in care a hotarat instanta
Inteleg ma deranjeaza faptul ca decizia judecatorului nu a fost corecta in raport cu probele puse de mine la dosar / respectiv foto/video/inregistrari / fotocopii whatsapp discutii facebook /vizitarea minorului in fata portii la locuinta sotiei . Ori dosarul nu a fost studiat indeajuns ori pur si simplu s-a pronuntat cu un program sablon ,Un minor de 2 ani poate petrece timp cu celalat parinte cu ridicare de la domiciliu dar dupa cum a-ti spus dumneavoastra programul hotarat este de tip penitenciar