avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor 2 ani derizoriu ! Buna ziua la fel cum ...

Program vizitare minor 2 ani derizoriu !







Buna ziua la fel cum spune si titlul am primit programul clasic primul si al 3 weekend de la ora 16-19 la locuinta mamei fara preluarea copilului de acolo sau la alegerea tatalui in fiecare sambata de la ora 16-19 tot la locuinta mamei . Precizez ca locuinta mamei = statul pe drum nu in imobil.Am primit o data la 2 zile 10 minute de convorbire audio video .
De craciun 3 ore tot la locuinta mamei , De pasti 3 ore tot la locuinta mamei iar decizia spune ca programul va fi reconsiderat dupa ce minora va implini varsta de 4 ani.
Programul dorit de mine a fost in fiecare weekend de vineri pana duminica la domiciliul meu si o zi din saptamana 3 ore cu preluare de la domiciliul mamei si readucere inapoi la domiciliu.Mentionez ca nu am dorit sa las numele de familie fostei sotii dar se pare ca instanta a decis ca e mai bine pentru copil ca mama sa poarte in continuare numele dobandit in timpul casatoriei

Dupa parerea dumneavostra daca as face apel la program de vizita mai extins si cu preluarea minorului de la domiciliul fostei sotii si revenirea ei la numele anterior casatoriei ar fi sanse ?
Cel mai recent răspuns: CtrGabriel , utilizator 20:32, 5 Noiembrie 2022
Declarați apel dacă va puteți descurca singur cu copilul.
Depinde ce veți dovedi în instanță și depinde cum se va aprecia în total.
Contează și cum v-ati judecat la prima instanta.


Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Programul dorit de mine a fost in fiecare weekend de vineri pana duminica la domiciliul meu



Pe scurt,niciodata nu o sa primiti asemenea program
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
dar programul oferit de instanta consider ca este derizoriu ! deci daca voi declara apel programul de vizita va putea fi extis ? ca de restrans nu vad ce ar mai putea fi restrans.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CtrGabriel, utilizator
În opinia mea, este un program de vizita de felul celui din penitenciar.
Nu se încurajează deloc relația personala cu minorul.
Tatăl va ajunge sa își piardă copilul in aceste condiții.

Practica referitoare la situatia tatilor susține clar punctul meu de vedere în ceea ce privește relațiile personale dintre tata și minor.

Așadar, generic vorbind, nu se poate spune ca instanța a avut un rol pozitiv pentru incurajarea relațiilor dintre tata și copil.

Contează enorm cât de apropiat a fost tatăl de copil pentru ca instanța nu are dreptul de a rupe aceasta legătură ci ar avea chiar o interdicție în acest sens.
Din păcate, multe instante judeca aceste procese pentru mame și nu pentru minori și de aici apar foarte multe probleme ulterioare de la o judecata greșită.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
ne-am inteles in ceea ce priveste pensia de intretinere si locuinta minorului am refuzat vehement purtarea in continuare a numelui meu de familie solicitand revenirea la numele anterior casatoriei si programul de vizita cum am explicat in speta . Din punctul dumneavoastra de vedere considerati ca daca voi face apel voi beneficia de alt program mai extins ? Si revenirea inapoi la numele purtat anterior casatoriei invocand faptul ca am fost calmoniat si defaimat

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil Mara 10 Mara 10 Bună ziua.As dori sa stiu daca se poate modifica in instanta programul de vizita pt copil minor,ținând cont că domiciliul il are la mama ,iar tatăl il ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii in comun/plan parental/hotarare judecatoreasca Milady09 Milady09 Dupa vreo 6 luni de chin, azi razboiul meu a luat sfarsit. Consider ca puteam sa nu ajungem parti intr-o lupta de orgolii, daca tatal copilului ar fi fost ... (vezi toată discuția)