avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate craciunisabela

Activitate craciunisabela

Buna ziua,
Sunt angajat la o societate care presteaza servicii tip analize de laborator.
Avem stabilit un target prin care trebuie sa vindem servicii de o anumita suma pe luna. Prelevam probe care se trimit la laborator unde se fac analizele solicitate de client. Problema este ca aceste servicii au preturi nejustificate mult mai mari ca si concurenta iar rezultatele care vin de la laborator nu vin la timp si din aceasta cauza pierdem din clienti. De asemenea, unele teste pe care le avem in lista de servicii nu se pot face din cauza neaprovizionarii cu standarde si reactivi, motive independente de vointa noastra. In cazul neindeplinirii targetului din motive independente de vointa angajatului, ci din cauza angajatorului, angajatorul poate sanctiona disciplinar angajatul?
Multumesc foarte mult!
Permisul l-am recuperat dupa 5 zile de la depunerea plangerii.
Multumesc!
Politia are un CD care s-a mentionat ca proba in intampinare. Cand pot solicita inregistrarea? Se poate solicita inainte de proces?
Multumesc anticipat! Am fost (inainte de a face singura toate demersurile) la un avocat si trebuia sa platesc suma de 1200 lei. Mi s-a parut cam mult, avand in vedere ca jumatate din amenda este 210 lei (am platit-o pentru orice eventualitate). Avocatul nu a estimat cam care ar fi sansele de castig asa ca am considerat ca nu merita pentru ca daca as pierde, as cheltui cam multi bani. Pe mine ma interesa sa am carnetul pana in 20 iunie pentru ca aveam nevoie de masina in perioada aceasta. In iunie vine vacanta asa ca pot sa ma deplasez o luna si fara masina daca pierd procesul.
Multumesc! Credeti ca am vreo sansa de castig?
M-au depasit si apoi m-au oprit.
Au deschis geamul si m-au rugat sa trag pe dreapta.
Multumesc!
Stiu ca se trece locul savarsirii faptei dar nu vi se pare dubios ca am fost oprita departe de locul presupusei contraventii? Dupa circa 15 minute, la 2.5 km? Inseamna ca politia te poate opri pentru o contraventie dupa o luna? Doar aveau unde sa ma opreasca imediat dupa sensul giratoriu, nu trebuia sa ma urmareasca inca 2 km. Sau nu erau siguri si asteptau sa mai gresesc?
Asa am descris fapta in plangere
"În fapt, am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu de la intersecția str. H. Oberth - B-dul Coposu.
În realitate, nu sunt vinovată de săvârșirea faptei, deoarece:
- circulam de pe strada H. Oberth spre str. Constituției iar la sensul giratoriu de la intersecția cu B-dul Coposu m-am oprit, m-am asigurat înainte de a intra în sens și am dat prioritate autoturismelor care circulau din partea stângă de pe B-dul Corneliu Coposu;
- când eu eram deja în sensul giratoriu mașina menționată de agent în procesul verbal circula din sens opus (str. Constituției) și a intrat în sensul giratoriu virând spre stânga (B-dul. Coposu spre Calea Gușteriței) fără a semnaliza;
- prin manevra mea consider că am acordat prioritate mașinii menționate deoarece nu am obligat-o să frâneze, să-și schimbe brusc direcția de deplasare sau să oprească; conform OUG 195/2002 actualizată Art. 6 aliniatul 1 în care se definește termenul de acordare a priorității ca fiind, citez: ʺobligația oricărui participant la trafic de a nu-și continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să-și modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să opreascăʺ;
- menționez că am fost oprită pe str. Rusciorului, în stația de autobuz, unde mi s-au cerut actele și apoi agentul mi-a spus să-l urmez pe str. Dr. Bagdazar pentru nu încurca circulația și pentru a încheia procesul verbal;
- menționez că în procesul verbal nu se specifică locul în care a fost încheiat acesta și anume strada Dr. Bagdazar, aproximativ 2.5 km distanţă de locul săvâşirii presupusei contravenţii, loc unde am fost văzută lângă mașina agentului constatator în data de 07.03.2016 în jurul orei 19:15 de către XY."
-masina mentionata in pv, este masina politiei (Logan bleumarin) prevazuta cu cinemometru.
Nu am recunoscut fapta si am avut obiectiuni pentru ca agentul m-a urmarit si m-a oprit dupa 2.5km de la locul presupusei contraventi (acordare de prioritate in sensul giratoriu)
Chiar daca si in pv de contraventie este scris gresit (la fel ca in intampinare)?
Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit?
În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu. Am depus plangere la judecatorie.
Am primit intampinarea facuta de parat in care este scris gresit nr. de inmatriculare al masinii ex: AB-08-EFH iar in certificatul de inmatriculare nr. este AB-08-FFH.
Pot depune raspunsul la intampinare cu cererea anularii procesului verbal de contraventie pe baza acestui considerent ?
Multumesc anticipat, cu stima Isabela C