avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate AntonSM

Activitate AntonSM

Buna ziua,

Conform celor de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, in cazul in care se intra in concediul de maternitate (de sarcina si lauzie pentru al doilea copil), mama nu mai poate beneficia de stimulentul de insertie.

Puteti expune un punct de vedere in aceasta situatie?

Va multumesc!

Anton
Buna ziua,

Speta este urmatoarea:

Copilul este nascut pe data de 6 August 2015. Mama (sotia) a optat pentru CCC de 1 an de zile si acum doreste prelungirea perioadei pentru inca un an de zile, confirm noii legislatii. Tatal nu doreste sa beneficieze de luna de zile pentru CCC.

In aceasta situatie:

1. Daca tatal opteaza sa nu beneficieze de CCC pentru 1 luna de zile, mama ar trebui sa se intoarca la serviciu cel tarziu la 6 iulie 2016. In conditiile in care noua lege va intra in vigoare la data de 1 iulie 2016, exista 1 luna de zile in care mama nu va primi indemnizatia?
2. Daca tatal opteaza sa beneficieze de CCC pentru 1 luna de zile, o poate face la finalul perioadei de 2 ani, imediat dupa ce mama se intoarce la serviciu, delarand acest lucru in cerere? Daca da, cererea se poate depune acum, cu 60 de zile inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an, chiar daca pe baza legislatie in vigoare mama nu beneficiaza de 2 ani pentru CCC? Daca nu se poate depune acum, cum se poate solution o astfel de situatie?
3. Daca art.11 din OUG 111/2010 se abroga, tatal mai este obligat sa depuna declaratia privind acea luna de CCC de care poate beneficia sau nu?

Va multumesc pentru raspunsuri,