avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate DanLiciu

Activitate DanLiciu

Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Deci trebuie planul topografic al proprietatii mele? Sau cel al terenului primariei (terenul din fata proprietatii mele) pe care se realizeaza lucrarea efectiva de catre operatorul economic.
Buna ziua,

Sunt in proces de racordare a imobilului personal la reteaua de gaze naturale. Am ajuns in stadiul in care operatorul economic ales de Distrigaz trebuie sa execute efectiv bransamentul la reteaua de gaz al imobilului. Acum operatorul economic imi cere planul topografic al proprietatii vizat de OCPI pentru ca el sa obtina autorizatia de construire de la primarie pentru realizarea conductei de gaz ( care defapt se afla in fata imobilului, pe terenul primariei). A inteles oare operatorul gresit sau primaria poate sa ceara pentru aceasta autorizatie de constructie emisa operatorului, un plan topografic al proprietatii mele?. Eu ma gandeam ca defapt trebuie operatorul sa faca o ridicare topografica pe terenul primariei in fata imobilului (pe unde trece defapt conducta)? M-am tot uitat in lege si nu am gasit exact un raspuns. V-as fi tare recunoscator, eventual si daca imi faceti o trimitere la lege/articol.

Nu as vrea sa realizez actualizarea CF-ului si ridicarea topografica degeaba costurile fiind destul de ridicate pentru mine.

Multumesc anticipat!
La multi ani!
La notar, pentru identificarea cumparatorului unui teren, se poate utiliza doar pasaportul (persoana in cauza este domiciliata in Romania), dar cartea de identitate este expirata.


Iulian Manea a scris:

Le cumparati, le puneti in raft si le vindeti. Nu trebuie nicio autorizatie in plus fata de celelalte marfuri.

Multumesc pentru raspuns! Weekend placut
Buna ziua,

Recent am deschis un magazin alimentar. Am decis ca vreau sa introduc la vanzare si bauturi alcolice (bere, vin, whiskey, cognac, lichior) si tigari. Trebuie sa obtinem o autorizatie speciala pentru a putea comercializa bauturi alcoolice si tigari(avem un magazin alimentar mixt de cartier)? Bauturile provin din magazine cash and carry, iar tigarile de la distribuitor.

Sau eventual ce coduri CAEN ar trebui sa avem pentru aceste produse?

Multumesc!
Buna ziua,

Astazi m-am trezit cu o nota de constatare pentru parcarea pe trotuar in Cluj Napoca. Sunt invitat la sediul Politie Locale in data de 23.09.2016 pentru intocmirea PV. Nefiind localnic al orasului Cluj Napoca, eu nu mai sunt in oras la acea data. Ce se intampla daca nu ma prezint sau exista vreo solutie? Din cate am inteles trebuie sa merg in data respectiva pentru ca agentul constator sa fie cel care imi intocmeste si procesul verbal. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! O zi buna sa aveti!
Buna seara,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Da, recunosc ca am gresit, dar nu am pus in pericol viata nimanui. Am depasit un autotren intr-o panta pentru ca acesta urca cu o viteza de aproximativ 20km/h, iar politistii stateau in varful dealului urmarind ordinea masinilor. Acesta este modul in care ei si-au dat seama ca am depasit autotrenul. Ideea este ca am nevoie de permisul de circulatie si de aceea nu am recunoscut fapta. Exista vreo metoda juridica prin care se poate recupera permisul. Procesul verbal poate fi declarat nul daca nu exista un martor care sa fi semnat faptul ca eu am refuzat semnarea lui?

Va multumesc mult si va doresc un weekend placut in continuare!
L.E.: Sa nu ma intelegeti gresit. Stiu ca nu este corect si regulamentar ce am facut, dar am observat ca aici sunt oameni avizati care raspund si m-am gandit ca poate este cineva care ma poate sfatui daca este vreo metoda legala pentru a castiga.
Buna seara,

Ieri am avut neplacerea de a fi prins depasind pe linia continua, motiv pentru care mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. Dupa o discutie aprinsa cu agentul de circulatie am decis sa nu semnez procesul verbal. Mentionez ca nu am semnat nici actul prin care luam la cunostiinta faptul ca mi-a fost inmanata dovada cu drept de circulatie. Cand i-am comunicat politistului ca nu am luat la cunostinta nimic, el m-a intrebat daca sunt sigur de asta si mi-a spus ca am fost inregistrat cu un microfon pe care el il avea la buzunarul de la piept. Mentionez ca la momentul in care nu am vrut sa semnez procesul verbal in acele imprejurari ma aflam doar eu cu pasagerii masinii si inca 2 agenti de circulatie, iar politistul nu a dispus de un alt martor care sa depuna marturie(nu stiu exact termenul legal folosit) ca nu am semnat procesul verbal. Credeti ca se poate castiga in instanta daca nu este vreun martor trecut sau daca a trecut el un martor oarecare dupa? Poate fi considerata proba inregistrarea ca am luat la cunostiinta? Ma sfatuiti sa evit primirea Procesului Verbal sau care ar fi cea mai buna solutie.
L.E.: Politistul l-a oprit ca martor pe soferul autotrenului(cel pe care il depasisem) pentru depasire, dar acesta plecase pana a venit politistul la mine cu Procesul Verbal.
P.S.: In caz ca nu exista alta solutie. Se poate cumva renunta la dovada de circulatie mai repede pentru a incepe perioada de suspendare mai repede?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi. O seara frumoasa!