avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nesemnare proces verbal, lipsa martor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nesemnare proces verbal, lipsa martor

Buna seara,

Ieri am avut neplacerea de a fi prins depasind pe linia continua, motiv pentru care mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. Dupa o discutie aprinsa cu agentul de circulatie am decis sa nu semnez procesul verbal. Mentionez ca nu am semnat nici actul prin care luam la cunostiinta faptul ca mi-a fost inmanata dovada cu drept de circulatie. Cand i-am comunicat politistului ca nu am luat la cunostinta nimic, el m-a intrebat daca sunt sigur de asta si mi-a spus ca am fost inregistrat cu un microfon pe care el il avea la buzunarul de la piept. Mentionez ca la momentul in care nu am vrut sa semnez procesul verbal in acele imprejurari ma aflam doar eu cu pasagerii masinii si inca 2 agenti de circulatie, iar politistul nu a dispus de un alt martor care sa depuna marturie(nu stiu exact termenul legal folosit) ca nu am semnat procesul verbal. Credeti ca se poate castiga in instanta daca nu este vreun martor trecut sau daca a trecut el un martor oarecare dupa? Poate fi considerata proba inregistrarea ca am luat la cunostiinta? Ma sfatuiti sa evit primirea Procesului Verbal sau care ar fi cea mai buna solutie.
L.E.: Politistul l-a oprit ca martor pe soferul autotrenului(cel pe care il depasisem) pentru depasire, dar acesta plecase pana a venit politistul la mine cu Procesul Verbal.
P.S.: In caz ca nu exista alta solutie. Se poate cumva renunta la dovada de circulatie mai repede pentru a incepe perioada de suspendare mai repede?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi. O seara frumoasa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
DanLiciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanLiciu , utilizator 08:28, 5 Iunie 2016
Din moment ce recunoasteti ca ati depasit pe linie continua de ce nu v-ati recunoscut vina?

Daca puteti demonstra ca nu ati savarsit fapta atunci contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare.
Buna seara,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Da, recunosc ca am gresit, dar nu am pus in pericol viata nimanui. Am depasit un autotren intr-o panta pentru ca acesta urca cu o viteza de aproximativ 20km/h, iar politistii stateau in varful dealului urmarind ordinea masinilor. Acesta este modul in care ei si-au dat seama ca am depasit autotrenul. Ideea este ca am nevoie de permisul de circulatie si de aceea nu am recunoscut fapta. Exista vreo metoda juridica prin care se poate recupera permisul. Procesul verbal poate fi declarat nul daca nu exista un martor care sa fi semnat faptul ca eu am refuzat semnarea lui?

Va multumesc mult si va doresc un weekend placut in continuare!
L.E.: Sa nu ma intelegeti gresit. Stiu ca nu este corect si regulamentar ce am facut, dar am observat ca aici sunt oameni avizati care raspund si m-am gandit ca poate este cineva care ma poate sfatui daca este vreo metoda legala pentru a castiga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2016
DanLiciu, utilizator
Aplicarea sanctiunilor se face ptr nerespectarea regulilor de circulatie si nu pentru ca nu a fost pusa in pericol viata vreunei persoane.
Daca nu ati fost sanctionat ar insemna ca regulile de circulatie pot fi incalcate si nesanctionate.
Ce s-ar fi intamplat daca ar fi venit o masina pe sensul opus si nu ati fi svut loc de autotren da reveniti pe banda?
Pe langa faptul ca ati depasit pe linie continua ati facut-o si in panta in apropierea varfului dealului unde asteptau politistii. Poate aveati vizibilitate dar daca politia era pozitionata in acel loc putem presupune ca locul respectiv este o zona de risc unde s-au produs evenomente rutiere din cauza unor astfel de depasiri.
Pana la urma si linia aia este continua cu un rost.
Juridic va puteti obtine permisul pentru o perioada limitata de durata procesului in cazul contestarii pv.
Puteti renunta la dreptul de a circula si a incepe perioada de suspendare printr-o cerere adresata sefului politiei rutiere si prin predarea dovezii cu drept de circulatie.
Daca aveti nevoie de permis in perioada urmatoare puteti contesta pv si vi se restituie permisul in baza unui certificat de grefa eliberat de judecatorie pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Asa o mai lungiti 4-5-6 luni, mai faceti un apel si ajungeti in iarna cand posibil sa va deplasati mai putin.
Trebuie sa fiti atent cand se pronunta instanta ptr ca daca pierdeti, cel mai probabil, trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile, altfel veti beneficia de un bonus de 30 zile.
Platiti jumatate din minimul amenzii in termen de 2 zile de la primirea pv si apoi depuneti plangere impotriva pv in termen de 15 zile si justificati ca nu ati depasit pe linia continua.
Solicitati ca politia sa prezinte probe ca ati depasit pe linia continua.
Plangerea se depune la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost constata fapta.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! O zi buna sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal depasire linie continua radu_cioclu radu_cioclu Buna ziua, In dimineata zilei de 29.03.2011 ma deplasam pe DN4 dinspre Oltenita spre Bucuresti, dupa iesirea din satul Negoesti aveam un camion in fata care ... (vezi toată discuția)
Contestație reținere permis pentru manevra de depășire pe linia continua Maria Ancuta Maria Ancuta Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv CatalinMihai83 CatalinMihai83 Ma deplasam din directia Frumusani (CL) spre Bucuresti la circa 5 km pana la Centura Bucuresti avand in fata mea o Dacia Solenza care astepta sa depaseasca ... (vezi toată discuția)