avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate danielcoca1

Activitate danielcoca1

Răspuns la discuția Salariul minim
Va multumesc !
Se pare ca este ultima solutie.
Răspuns la discuția Salariul minim
De aici în colo vorbim de nesimtire, portițe au sa o aplice si portițe au sa nu o aplice...
Răspuns la discuția Salariul minim
Deci, tinand cont ca lucrez in sistemul bugetar, trebuie sa ma resemnez si sa o iau ca atare. Aici legea nu este aplicabila. Noi ne supunem altor legi.... Asta e....
Răspuns la discuția Salariul minim
Sa-i ia naiba cu legile lor. Uitati ce raspuns am primit de la ITM.
Nu stiu ce sa mai cred.

"Bună ziua. Salariul de bază minim brut garantat în plata este de 1250 lei la care se adaugă sporurile ce d-voastră le acordați. Citiți hotărârea de guvern de mai jos.
O zi bună."
Prezenta forma actualizata este valabila de la 31 decembrie 2015 pana la data selectata


In temeiul art. 41 alin. (2), al art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1
Incepand cu data de 1 mai 2016, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2016, reprezentand 7,382 lei/ora.
ART. 2
(1) Stabilirea salariului de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de munca in care salariul minim este stabilit sub cel mentionat in prezenta hotarare de guvern, in masura in care, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
ART. 3
La data prevazuta la art. 1, Hotararea Guvernului nr. 1.091/2014 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 902 din 11 decembrie 2014, se abroga.
Răspuns la discuția Salariul minim
Asa simt si cred si eu, dar ce ma fac daca unii angajatori jongleaza cu brut (care include sporuri) si incadrare (care nu includ) si nu vor sa mareasca incadrarea la 1250.
Răspuns la discuția Salariul minim
Se refera la salariul de incadrare.

De la 01.05.2016 trebuiau majorate, indiferent de sectorul de activitate, toate salariile brute situate sub valoarea de 1250 lei.

Art. 160 C.mun.
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.


Pai asta e problema, salariul de baza = salariul de incadrare fara sporuri, si cand vorbim de salariul brut vorbim despre salariul de incadrare + sporuri, care este minimul ? 1250 de incadrare la care se adauga sporurile, sau de baza 1250 (care includ sporurile)???
Discuție Salariul minim
Buna ziua,
Am o intrebare, 1250 salar de baza minim brut se refera la salariul de incadrare, fara sporuri sau salariul efectiv brut cu toate sporurile, vechime+etc.
Sotia mea este incadrata in sistemul bugetare cu salariul de incadrare de 1050 la care se adauga sporul de vechime 15% si 10% spor de conditii vatamatoare, se incadreaza la marirea salariului de la 1050 la 1250 sau nu???
Va multumesc !