avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate petre-petre

Activitate petre-petre

Bună ziua.
Intr-un litigiu pe contencios administrativ, este necesar a se aduce ca probă exemple similare din jurisprudența?
Mulțumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns!
Dobândire calitate procesuala. În urma comiterii unui fapt ilicit de către o instituție care a fuzionat cu o alta, noua instituție capătă calitate procesuală într-un eventual litigiu?
Va supun atentiei urmatoarea speta.....
La un concurs de angajare intr-o institutie din subordinea unei primarii, din totalul de candidati admisi la selectia de dosare, pentru proba scrisa
ne-am prezentat doar doi candidati.
La un moment dat in cadrul probei scrise, contracandidatul meu a folosit telefonul mobil pe motiv sa opreasca nu stiu ce alarma. Am obiectat la acest fapt si am cerut descalificarea respectivului prin anularea lucrarii conform art 38 al 15 din HG 1336/2022.
La momentul afisarii rezultatelor la proba scrisa, in loc de rezultate apare un anunt prin care se anuleaza concursul respectiv in urma unei erori materiale aparuta in redactarea baremului de corectare( insumat totalul punctelor atribuite fiecarui subiect rezultând 95 puncte in loc de 100).
Intrebarea mea este....
fiind singurul candidat a carei lucrare urma a fi corectata, prin asumarea raspunderii renuntarii la cele 5 puncte lipsa, pot solicita pe calea amiabila, intre parti sau eventual in instanta continuarea concursului in acest mod, chiar daca legislatia nu prevede aceasta procedura?
Multumesc!
Buna ziua.
Daca un salariat s-a aflat in concediu medical timp de 1,6 ani( un an si sase luni) poate solicita concediu de odihna aferent anului intreg in care s-a aflat in concediu medical?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsul formulat Zi frumoasa si multe reusite in plan profesional va doresc!
Buna ziua.
Mai este actual paragraful din Legea 53/2003 actualizata, respectiv partea din lit. b, art 52, prin care angajatorul suspenda contractul de munca in cazul formularii unei plangeri penale impotriva salariatului, sau a fost anulat si contractul de munca se deruleaza in continuare?
Mulțumesc pentru răspuns. Doream doar sa stiu daca pot ataca dispozitia de concediere pe cale de excepție ca inadmisibilă sau sa mă rezum doar la ataca dispozitia respectiva pe fond.
Am dovada ca cel putin 55. Pentru acestia s-au facut notificari de preaviz Dupa notificările de preaviz a început sa organizeze examen de testare profesională si a apelat la alte unitati pentru preluare de angajati care sunt concediati colectiv. Institutia are cel putin 300 de angajati.
Buna ziua. O concediere colectiva care este tratată ca o suma de concedieri individuale, având on vedere ca temeiul legal invocat este art 65 din CodulMuncii, poate fi atacata pe cale de excepție ca inadmisibilă? Sau mai bine zis având dovezi ca de fapt este o concediere colectivă, dispozitia de concediere individuala care este motivata prin art 65 poate fi atacata ca inadmisibila pe cale de exceptie?