avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs institutie publică ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs institutie publică

Va supun atentiei urmatoarea speta.....
La un concurs de angajare intr-o institutie din subordinea unei primarii, din totalul de candidati admisi la selectia de dosare, pentru proba scrisa
ne-am prezentat doar doi candidati.
La un moment dat in cadrul probei scrise, contracandidatul meu a folosit telefonul mobil pe motiv sa opreasca nu stiu ce alarma. Am obiectat la acest fapt si am cerut descalificarea respectivului prin anularea lucrarii conform art 38 al 15 din HG 1336/2022.
La momentul afisarii rezultatelor la proba scrisa, in loc de rezultate apare un anunt prin care se anuleaza concursul respectiv in urma unei erori materiale aparuta in redactarea baremului de corectare( insumat totalul punctelor atribuite fiecarui subiect rezultând 95 puncte in loc de 100).
Intrebarea mea este....
fiind singurul candidat a carei lucrare urma a fi corectata, prin asumarea raspunderii renuntarii la cele 5 puncte lipsa, pot solicita pe calea amiabila, intre parti sau eventual in instanta continuarea concursului in acest mod, chiar daca legislatia nu prevede aceasta procedura?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am depus dosarul pentru un post de secretar al unei ... liveomars liveomars Buna ziua, Am depus dosarul pentru un post de secretar al unei institutii in subordinea Consiliului Judetean. Cand am fost sa depun dosarul, d-na respectiva ... (vezi toată discuția)
Examen functionari publici adirosu adirosu Am susţinut un examen pentru ocuparea unui post temporar vacant de consilier principal la o instituţie publică şi am avut următoarea problemă: la unul ... (vezi toată discuția)