Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Deisi

Buna ziua,

Am o speta la locul de munca,daca ma poate cineva ajuta.Un angajat a divortat si trebuie sa ii schimb numele in urma divortului.Am cerut angajatului carte de identitate si hotatarea de divort insa acesta nu este dispus sa aduca hotararea,doarecere a zis ca in hotarare sint trecute si problemele lui peronale.Este obligatoriu prezentarea hotararii sau este suficienta cartea de identitate pentru schimbarea numelui.Exista o baza legala care prevede ca hotararea de divort este un act confidential al persoanei respective?
Răspuns la discuția Inselaciune
unde pot sa depun plingerea penala?
Discuție Inselaciune
Am dat la un instalator bani pentru achizitionarea materialelor pentru instalatia de incalzire ,urmand ca in cite-va zile sa vina ,insa au trecut 2luni si nu a venit nici cu materialele si nici cu banii(5000)de lei.Pot sa il dau in judecata?Mentionez ca am ca si probe doar mesajele de pe telefon si martori ca i-am dat banii.
Răspuns la discuția Ajutor nastere
ccm-ul nu este incalcat fara certificatul de casatorie daca se stipuleaza sa fie soti?sau se ia in considerare faptul ca acesta este tatal copilului si are acelasi drepturi asupra copilului ca si cand ar fi casatoriti.

Discuție Ajutor nastere
In ccm este specificat ca ajutorul de nastere se da mamei sau sotului acesteia daca mama nu este angajata companiei.Este gresit daca mama nu lucreaza si ajutorul este dat tatalui copilului ,parintii nefiind casatoriti?Sau trebuie neaparat ca sa existe certificat de casatorie?