Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate IdealContab

Societate de constructii neplatitoare de TVA in Romania. Execut lucrari de renovare in Germania catre o firma care este platitoare de TVA (locul prestarii serviciilor este in Germania).
1. Ce obligatii declarative am?
2. Ma incadrez oare la art. 278, alin. 4 din Codul Fiscal si trebuie sa verific daca trebuie sa ma inscriu in Germania ca platitor de TVA?
Răspuns la discuția ONG tipuri de venit
Multumesc. Totusi, insist asupra spectacolelor pentru care se datoreaza impozitul de 2%, nu la aceste categorii de venituri s-a referit legiutorul a fi cuprinse in contul 735 "Venituri pentru care se datorează impozit pe spectacole"? eventual puteti sa-mi dati un exemplu?
Buna ziua,
Un ONG care are ca scop sprijinirea si promovarea muzicii clasice, realizeaza spectacole de opera, intrebarea e veniturile obtinute din aceste spectacole sunt venituri din activitati economice sau rezultate din activitatea non profit. La unele spectacole datoreaza taxa de 2% pt spectacole, la altele nu. Cele pt care se datoreaza taxa de 2% se pot incadra la venituri din activitati pt care se datoreaza taxa pe spectacole(cont 735 conf.Ordin 1969 din 2007), iar celelalte fara taxa de 2% sa fie incadrate la Venituri din acţiuni ocazionale, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare (cont 737) sau trebuie privite ca activitati din activitatea economica a ONG-ului. Multumesc.
1. Asocierea de 2 executori judecatoresti este privita in ansamblu ca un PFA sau sau au alt regim juridic?
2. Conform legii 182/2016 o astfel de asociere poate avea ca angajati doar 3 persoane incepand cu anul 2017?
Multumesc
Peste 90% din veniturile asociatiei fara scop patrimonial sunt din donatii si sponsorizari si ocazional venituri provenite din vanzarea biletelor la spectacole. Se face in acest caz declaratia 101 anual sau doar bilantul si declaratia 112 doar ocazional(cand am contracte cu drepturi de autor)?

multumesc
Buna ziua. Am o microintreprindere care factureaza pentru o firma din Australia(serviciile sunt pentru clientii si reprezentanti ai acestei firme) prestari de servicii in proportie de peste 80% si consultanta in afaceri uneori. Mentionez ca microintreprinderea este neplatitoare de TVA.
Ce declaratii specifice trebuiesc intocmite in acest caz, pe langa declaratia 100?
Multumesc
Buna ziua. Am o microintreprindere care va fi pe profit la finele anului 2016. Intrebarea este daca pot scadea cheltuielile deductibile sau acest lucru nu este posibil in cazul microintreprinderilor?