avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate Hama

Activitate Hama

Va multumesc pentru timpul acordat in vederea remiterii raspunsurilor de mai sus. Indraznesc totusi sa va mai intreb ceva.
1. Nu farmacista a solicitat prezenta politiei. Treceau prin fata farmaciei si un domn in varsta i-a poftit inauntru. 2. Farmacista nu a fost legitimata. Nu ar fi trebuit sa o legitimeze si pe aceasta?
3. Politistul stia ca sunt cu sotul si copilul meu. In acest caz, nu ar fi trebuit sa ii solicite totusi lui sa se legitimeze si apoi sa ii solicite informatii despre mine?
4. Un politisit se legitimeaza doar pe cale verbala prin mentionarea numelui si a sectiei de politie de care apartine?
Multumesc.
Buna ziua,
In urma cu doua zile am mers la o farmacie. Am avut mici disensiuni cu dna farmacista si drept urmare doi agenti au venit si mi-au solicitat legitimarea. Au avut o atitudine aroganta si impartiala, motiv pentru care am refuzat legitimarea. Am solicitat agentilor de politie sa se legitimeze, dar au refuzat sa imi arate legitimatiile. Nu au solicitat miciun detaliu despre mica disputa dintre mine si vanzatoare. Mi s-a spus ca daca sunt nemultumita sa merg la Protectia Consumatorului. Am solicitat sa legitimeze si vanzatoarea din farmacie, dar nu au facut-o.
In cele din urma am prezentat actul de identitate si am primit o amenda.
As dori sa contest procesul verbal. Am completat mentiunile. Politisul nu m-a lasat sa le conpletez eu. Am fost nevoita sa i le dictez.
Am nevoie de sfaturile dumneavoastra avizate in ceea ce priveste contestarea procesului verbal, si implicit a amenzii.
1. Politistii au dreptul sa nu se legitimeze daca li se solicita acest lucru, si nu vorbim de un caz de forta majora?
2. Nu ar fi trebuit sa ma avertizeze ca daca refuz legitimarea sunt pasibila de amenda?
3. Eram impreuna cu sotul si cu copilul. Nu ar fi trebuit sa ii solicite si lui sa spuna numele meu si datele de identificare?
4. Ca martor a fost trecut o politista ce era imbracata in civil. Este corect?
5. Nu ar fi trebuit sa ma lase pe mine sa trec mentiunile din procesul verbal?
Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.