avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal pentru refuz legitimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal pentru refuz legitimare

Buna ziua,
In urma cu doua zile am mers la o farmacie. Am avut mici disensiuni cu dna farmacista si drept urmare doi agenti au venit si mi-au solicitat legitimarea. Au avut o atitudine aroganta si impartiala, motiv pentru care am refuzat legitimarea. Am solicitat agentilor de politie sa se legitimeze, dar au refuzat sa imi arate legitimatiile. Nu au solicitat miciun detaliu despre mica disputa dintre mine si vanzatoare. Mi s-a spus ca daca sunt nemultumita sa merg la Protectia Consumatorului. Am solicitat sa legitimeze si vanzatoarea din farmacie, dar nu au facut-o.
In cele din urma am prezentat actul de identitate si am primit o amenda.
As dori sa contest procesul verbal. Am completat mentiunile. Politisul nu m-a lasat sa le conpletez eu. Am fost nevoita sa i le dictez.
Am nevoie de sfaturile dumneavoastra avizate in ceea ce priveste contestarea procesului verbal, si implicit a amenzii.
1. Politistii au dreptul sa nu se legitimeze daca li se solicita acest lucru, si nu vorbim de un caz de forta majora?
2. Nu ar fi trebuit sa ma avertizeze ca daca refuz legitimarea sunt pasibila de amenda?
3. Eram impreuna cu sotul si cu copilul. Nu ar fi trebuit sa ii solicite si lui sa spuna numele meu si datele de identificare?
4. Ca martor a fost trecut o politista ce era imbracata in civil. Este corect?
5. Nu ar fi trebuit sa ma lase pe mine sa trec mentiunile din procesul verbal?
Va multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Hama , utilizator 12:24, 28 Noiembrie 2016
Politistii au procedat corect,
Am sa va raspund puctual:
1-Sunt sigur ca v-au spus numele si sectiade care apartin . In plus au o insigna in piept cu nr . matricol. Daca nici asta nu va multumeste , gasiti numele politistului in procesul -verbal de amenda .
2- Din moment ce farmacista a chemat politia datorita comportamentului dvs. calea spre a fi sanctionata va era deschisa . Acum depindea doar de atitudinea dvs. de a convinge politistul ca nu e cazul sa va dea amenda , sa va cereti scuze s.a.m.d.
Din moment ce ati refuzat cooperati pentru a va putea fi stabilita identitatea , l-ati obligat practic pe politist sa va amendeze , conform art 3 pct 33 Legea 61/1991

Art. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
.......................
31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;

3-Politistul nu avea cum sa stie ce calitate are persoana de langa dvs. Legal este , daca refuzati sa prezentati datele de identificare, sa fiti dusa la sectie pentru stabilirea identitatii .

4-Da , este corect , daca a fost de fata .

5-Nu , mentiunile le scrie agentul constatator , dvs. trebuie doar sa semnati la final .
Va multumesc pentru timpul acordat in vederea remiterii raspunsurilor de mai sus. Indraznesc totusi sa va mai intreb ceva.
1. Nu farmacista a solicitat prezenta politiei. Treceau prin fata farmaciei si un domn in varsta i-a poftit inauntru. 2. Farmacista nu a fost legitimata. Nu ar fi trebuit sa o legitimeze si pe aceasta?
3. Politistul stia ca sunt cu sotul si copilul meu. In acest caz, nu ar fi trebuit sa ii solicite totusi lui sa se legitimeze si apoi sa ii solicite informatii despre mine?
4. Un politisit se legitimeaza doar pe cale verbala prin mentionarea numelui si a sectiei de politie de care apartine?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum anulez un proces -verbal MATRIXNEO MATRIXNEO x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ? dcostyn dcostyn Buna ziua Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat. Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare ci alina-maz alina-maz Buna ziua, In cursul zilei de astazi, am fost la un targ in Calarasi, unde am parcat laolalta cu muuulte alte masini, pe partea dreapta a drumului, la vre-o ... (vezi toată discuția)