avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Cozma27

Activitate Cozma27

Da, era și un proces verbal atașat acelei notificări, de ridicare a telefonului de către un organ judiciar. Am fost și la Poliție și le-am dovedit de unde l-am achiziționat. După cum am mai spus, telefonul fiind în amanet, inchis , bănuiesc că nu a putut fi identificat dupa Imei până când nu a fost pornit pentru a fi scos la vânzare, iar dacă a fost scos la vânzare credeam că acel contract între mine si casa de amanet, a expirat. Nu mi se pare normal să achit un telefon de 2 ori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles, mulțumesc frumos. Dar contractul mai este valabil dacă a expirat , iar telefonul a fost scos la vânzare de către casa de amanet?

-editare citat integral-
Proces cred că va deschide casa de amanet, pentru a recupera prejudiciul dacă eu nu îl achit în acel interval de 15 zile.

-editare citat integral-
Bună ziua. În urmă cu circa 6-7 luni am achiziționat de pe un site de vânzări un telefon mobil, pe care în urmă cu 2 luni, l-am dus la amanet pentru că urma să îmi achiziționez unul nou și nu mai aveam nevoie de el. Ieri am primit o notificare de la casa de amanet că acel telefon a fost ridicat de poliție, pentru că era obiectul unei infracțiuni și era probă la dosar, și că în termen de 15 zile să achit suma primită pe el, altfel vor încerca pe alte căi legale să recupereze suma respectivă. M-ar interesa dacă contractul pe care l-am semnat cu casa de amanet, mai este valabil după expirarea celor 30 de zile cât a fost lăsat în amanet. In contract se menționează: " Răspunderea pentru viciile ascunse privind obiectele amanetate revine exclusiv Debitorului".

Ce mă sfătuiți să fac? Să achit suma respectivă sau aș avea câștig de cauză în instanță dacă dovedesc că eu am achiziționat la rândul meu acel telefon și nu aveam cunoștiință de cauza că face obiectul unei infracțiuni!? Vă mulțumesc.
Buna ziua! Cineva a postat un mesaj jignitor la adresa mea, pe un grup public de pe un site de socializare in care a atasat poze cu mine ( fara acordul meu ) si detalii din viata mea privata. Am depus la judecatorie o cerere de chemare in judecata pentru defaimare si am cerut daune morale. Procesul a inceput deja pe fond. Intre timp am realizat ca am gresit si in loc de cerere in judecata pentru defaimare trebuia sa formulez o Actiune in constatare a incalcarii drepturilor la demnitate,imagine si viata privata...mai pot face ceva sa schimb cererea respectiva in actiune in constatare a incalcarii drepturilor mentionate mai sus daca procesul e deja pe fond? Sau trebuie depusa o noua cerere ? Va multumes!
Răspuns la discuția Drept civil
A incalcarii dreptului la demnitate, onoare, viata privata si imagine...a postat in acel mesaj poze fara acordul meu +detalii din viata privata + cuvinte jignitoare la adresa mea...am gresit cand am introdus cererea de chemare in judecata, o pot transforma in actiune in constatare a incalcarii drepturilor mentionate mai sus ,daca a inceput deja procesul pe fond ? Daca da,cum ? Multumesc!
Discuție Drept civil
Buna ziua! Daca am depus o cerere de chemare in judecata impotriva cuiva pentru defaimare si am cerut daune morale, procesul incepand deja, pot face cumva sa transform cererea in Actiune in recunoastere ?