Mama dumneavoastra este pusa sub ocrotire si ii este desemnat un curator/tutore? Are evaluare psihologica de la psihiatru ca nu are discernamant? Daca raspunsul este "DA" la ultima intrebare, orice act semnat poate fi desfiintat in instanta. Daca raspunsul este "NU" la prima intrebare, faceti demersuri in instanta pentru punerea sub ocrotire si desemnarea unui curator/tutore care sa ii fie desemnat (puteti fi si dumneavoastra).
Daca mama are discernamant, faceti urgent la notar un contract de intretinere cu drept de uzufruct in schimbul a tot patrimoniul mamei dumneavoastra. In acest fel mama nu are voie si nu va putea sa instraineze nici voit nici accidentat, nimic din ceea ce "are".
andrey_f_c
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am fost cativa ani administrator condominiu. Nu pot sa iti cer bani tie locatar fara o lista de cheltuieli afisata la afisierul blocului / locatiei respective, pentru un serviciu sau servicii care nu au fost votate de 50%+1 in prima AG ...
Da, comunicati in scris prin mandat postal cu confirmare de primire ca nu veti mai plati servicii care nu au fost aprobate de AG a locatarilor sau de minim 50%+1 din locatari. De asemenea, acea factura daca este pe persoana fizica (pe numele subsemnatului), sa si-o plateasca singur.
Eu ma bucur de libertatea locuirii la casa, singur in curte dupa 15 ani de stat la bloc.
andrey_f_c
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Despre ce succesiune o fi vorba...??? Bela52 scrie clar ca tatal a stat in apartamentul ei....proprietatea ei.... vine sora ei vitrega si cu tupeu ii cere sa ii dea ban daca nu , o da in judecata.... pfuai... cat tupeu...
Si totusi legea zica clar ca.... parintii trebuie ingrijiti de copii si invers.... (cu anumite limite si explicatii clare)...
andrey_f_c
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimabile, colegii de pe forum te-au sfatuit bine...
Pana in ianuarie 2026 cand iti expira CI-ul, mai este timp sa iti fac toate actele in regula de a fi tutorele mamei tale si apoi poti face orice demersuri legale in numele mamei tale, inclusiv sa iti faci CI-ul la adresa respectiva, sa o reprezinti in eventuale probleme cu personalitati juridice sau fizice. Fiind legal tutorele mamei tale, poti chiar sa o chemi in judecata pe matusa ta ca detine abuziv documente care nu au ce cauta la ea (sau... poate sunt co-mostenitoare pe acea locuinta unde stai tu cu mama ta si vrea sa isi protejeze partea ei de mostenire).
Stiu ce inseamna sa faci toate acele documente pentru a fi tutore pentru ca am trecut si eu pe aici... fara acele documente, in fata autoritatilor, in fata medicilor (va urma curand) esti cam invizibil....
Decizia si actiunea e doar la tine.
Succes
andrey_f_c
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Daca aveti dovezi ca va cere sa achitati cei 1000 ron si ca va cere sa va cautati avocat, solicit sa vi le pastrati (capturi de ecran, etc...) pentru ca aceste dovezi pot foarte usor sa se intoarca impotriva "doamnei" judecator...
Nu dati curs solicitarilor ei. daca nu are dovezi clare ca e vorba de cainele dumneavoastra, vedeti-va de viata...
andrey_f_c
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu semnati nici un acord cu seful dumneavoastra.
Daca aveti dovezi scrise ca l-ati anuntati despre riscuri sau chiar aveti un document ca va spune sa descarcati masina in acel loc, salvati-l.
andrey_f_c
Daca terenul este intabulat pe dumneavoastra, faceti duvada ca sunteti proprietar. Daca e intabulat pe Bunica, faceti dovada ca e intabulat pe bunica si faceti rescrierea a succesiunii sa fiti dumneavoastra proprietar in acte.
Eu daca iti platesc impozitul pe pamant fara sa fie pe numele meu, nu inseamna ca sunt proprietar pe el, dar imi pot cere banii inapoi.
andrey_f_c
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Acei doi martori sunt aproape inexistenti... Isi pot schimba oricand marturia verbala.... cea scrisa nu la fel de usor dar o pot schimba si pe aceea. Va bazati degeaba pe ei... sper sa nu ma insel dar e strict parerea mea.
Asa cum au spus colegii, singura optiune pe plus pentru dumneavoastra si familie, este doar impacarea si capul plecat cu respect pentru mama dumneavoastra, mama care cu siguranta are o varsta si o experienta de viata.
Faptul ca a stiut sa ceara restrictia accesului si evacuarea prin procedura speciala, mie imi spune ca e si inteligenta si rezistenta a duce batalia pe lunga durata, daca nu cautati impacarea.
Ganduri bune va doresc si bucurii.
andrey_f_c
Daca baiatul e major, faceti contract de intretinere cu drept de uzufruct, doar pe numele baiatului, cu precizarea clara a ce lasati baiatului si pentru ce.
Daca baiatul e minor, asteptati pana face majoratul si din nou... aceeasi cale: contract de intretinere cu uzufruct.
1. Aveti siguranta ca nu veti fi dat afara;
2. Nimeni nu se poate baga sa strice contractul de intretinere decat partile.