Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate andrey_f_c

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sttimata doamna,
Mostenirea e a dumneavoastra dupa sotul decedat. Copiii nu sunt ai decedatului care v-a ;asat mostenirea.... ei nu au ce mostenire sa primeasca de aici...
In timpul vietii faceti ce doriti cu bunurile care sunt pe numele dumneavoastra.
Fiul cel mic, poate sa nu ramana cu absolut nimic daca faceti un contract de intretinere cu drept de uzufruct pe toate bunurile mobile si imobile sa ramana la cine doriti dumneavoastra mai putin lui. Acest contract de intretinere cu clauze nu poate fi desfacut decat de dumneavoastra sau de persoana care va intretine si numai in instanta. Desigur ca pentru a fi desfacut trebuie dovezi solide.
Traiti-va viata in liniste si bucurii pentru dumneavoastra.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa iti rupa ei sigiliul la apometru si sa il desfaca? au fost insotit de un instalator autorizat sau de cineva de la Regia de apa?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti pensia si atat...
Nu e obligatoriu sa ii luati in vacanta de vara la dumneavoastra (daca ii luati, cereti sistarea pensiei pe acea perioada)
Nu e obligatoriu sa cumparat adidasi de 200 euro... (replicati doar simplu "Nu am bani" va santajeaza ca nu ii mai lasa?? foarte bine treceti peste pentru ca sunt alte prioritati in viata mai mari decat adidasi de 200 euro.
Cand cer lucruri scumpe si va santajeaza, raspundeti scurt "Acuma nu am bani si ceea ce ceri nu iti e o prioritate"

Sta in casa proprietate personala dobandita prin donatie de la parinti si tott nu e multumita? => cereti evacuarea in instanta sa isi gaseasca in alta parte (puteti justifica cu dorinta de a vinde imobilul)...
Ce vor spune copii? Treceti peste... si veti vedea in timp ca se vor maturiza si vor vedea adevarul cu alti ochi.
Da, doare foarte tare, te macina, te oboseste...
Momentan sunteti doar "fabrica de facut bani" intr-o situatie foarte usor santajabila
De unde stiu??
Am trecut pe acest drum si am aplicat aceste masuri... dupa 9 ani, sunt ok si cu copiii si cu viata.
Platiti un avocat sa se ocupe de acest proces si stabiliti clar ce anuma doriti sa obtineti si care sunt rezultatele ce doriti sa le aveti.
Succes
Răspuns la discuția Succesiune intre frati la notar
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asta este situatia, recomandarea mea este sa angajati un avocat care in numele dumneavoastra sa va reprezinte la succesiune si sa discutati cu el toate detaliile si obiectivele.
Toate demersurile in procesul de succesiune sa fie facut prin avocat. In acest sens, notarul nu poate sa ignore diverse cereri ce vin prin avocat (ca de exemplu sa nu le inregistreze si sa nu dea un raspuns la ele) si desigur sa nu isi decline sau sa isi depaseasca atributiile. Cu alte cuvinte sa nu depaseasca "litera legii".
Repet, luati-va avocat si scapati de multe griji si alte "nazbatii" care vor fi greu si costisitoare pe viitor sa fie descusute.
In acest caz, ce va retine sa cititi cateva articole din codul civil actualizat si sa formulati o cerere de ridicare a executarii silite, pe care sa o inregistrati la judecatoria unde s-a dispus executarea silita (aveti nr de dosar ce il puteti gasi si pe site)?
Nu mai retin daca sunt taxe dar si daca este o taxa, e mica si se poate plati la "robotel"... eu asa am procedat si nu am stat la discutii cu executorul pentru ca nu am avut cu cine. Acesta de care spuneti, este posibil sa fie foarte aglomerat si mai are pana ajunge la cazul dumneavoastra...
4 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare vecinii sunt suficient de binevoitori sa va dea o copie de la cheia de la poarta si sa va lase mancare si acces la apa sa ii dati dumneavoastra mancare si apa cand ei nu sunt acolo? Poate si o minge speciala din cauciuc mai gros si evident mai mare (nu cum este cea de tenis de camp caci e periculoasa pentru caini mai ales).
Poate reusiti sa va imprieteniti cu cainele si cu vecinii astfel incat sa convietuiti frumos. Animalul nu are nici o vina in cazul acesta, face ceea ce e in natura lui sa faca.
Acesta ar fi sfatul meu.... poate va ajuta si ar fi o solutie frumoasa doar sa o abordati inteligent cu vecinii...
Copacul meu, curtea mea.... vine vecinul si parheaza masina sub geamul meu... cade copacul si ii sparge parbrizul, capota si mai stiu eu ce....
Pai e loc de parcare sub geamul meu?
A parcat voluntar unde l-a dus capul.... daca e dauna cauzata de dezastre naturale, poate sa se intample si pe domeniul public... si in varf de munte...
E ilogic sa platiti reparatia la vecin in circumstantele descrise de mine mai sus
Răspuns la discuția Succesiune după mama
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti un certificat de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu este luata in evitenta (sau nu figureaza) cu datorii fiscale la buget.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager, in schimbul imobilului.
Am trecut pe aici si stiu ce zic.
In contract sa fie clar identificat ce imobil va lasa.
Mergeti cu el si la expertiza osihologica sa puteti dovedi ca are discenamant.
Grabiti-va cu aceste documente cat mai repede. timpul trece in defavoarea dumneavoastra.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caz ca sunteti chemat sa dati declaratie ce credeti ca s-ar putea intampla daca dati declaratie ca nu stiti nimic de acea legatura sau de repararea legaturii??? :) :) :)
"Ce legatura domnule? Eu nu stiu nimic de nici o legatura? Eu cand vin in Romania la socrul meu, vin in concediu sa ma odihnesc nu sa lucrez? Si ce daca sunt electrician? Sun electrician in tara mea (Italia)..." :) :) :)
Cine poate dovedi ca ati intervenit la "legatura"?