avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune intre frati la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune intre frati la notar

Succesiune intre frati la notar
Buna ziua,
Am deschis succesiunea cu sora mea de mama in urma cu sapte luni .Am fost la notariat sa duc actele pe care le aveam si am solicitat notarului sa imi dea copii dupa toate actele din dosar, dar acesta m-a refuzat si mi-a " permis" sa ma uit pe ele acolo .E normal, e legal ce a facut notarul? Notarul poate incheia succesiunea fara mine doar pentru partea surorii mele? Au aparut o gramada de probleme casa construita de mama are doar autorizatie de constructie , fara proces verbal de punere in functiune, alt apartament apare in acte ca " boxe" ( acte pe care eu nu le- am vazut , iar notarul spune sa facem succesiunea fara ele.
Deci poate notarul sa incheie succesiunea pentru sora mea in lipsa mea si doar pentru o parte din masa succesorala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 07:31, 13 Noiembrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, nu poate. Si trebuie sa va dea copii.
Cum poti " convinge " notarul impus de
" familie" sa iti dea copie dupa acte ( mi-a spus citez " la ce iti trebuie actele" si urmare a faptului ca am incercat sa fac rost de actele lipsa mi -a spus " sa nu mai umblu dupa acte" ! Asta in conditiile in care avem o casa pentru care am fost la primarie sa fac rost de acte si mi s-a spus ca au la dosar doar Autorizatia de constructie, Procesul verbal de punere in functiune nu e , asta in conditiile in care " o casa nu exista din punct de vedere juridic fara proces verbal de punere in functiune si, deci nu pot sa o includ in masa succesorala!
Multumesc pentru raspunsuri
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti cerere scrisa pt copii, cereti numar de integistrare.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligat sa faca copii dupa tot dosarul. Mai ales, daca sunt mai mulți mostenitori, sunt niște date cu caracter personal. Nu mai vorbesc de resursele materiale.
De ce nu v-ati făcut dvs copii si de ce nu ați studiat actele înainte sa fie depuse la notar?
Buna ziua,
Nu am facut copie dupa acte deoarece nu le am , le are doar fratele ( provenit din relatia in timpul casatoriei mamei mele, iar tatal meu s-a casatorit cu amanta care era insarcinata in sapte luni.

Alte discuții în legătură

Mostenire viorelmuresan viorelmuresan Buna ziua !! vreau si eu o lamurire. parinti la sotia mea au murit .Ea mai are o sora care traieste ,si a avut un frate care este mort ,dar a ramas in urma ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de teren (padure) de 3,2 ha. Pentru aceasta suprafata are ... (vezi toată discuția)
Cedarea in favoarea unei parti dragoflori dragoflori Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ultimul parinte a decedat in 2005, vreau sa deschid succesiunea, mai am o singura sora si ... (vezi toată discuția)