Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate florindobre2000

Exista intr-adevar un act semnat la constituirea societatii privind comodatul (imi cer scuze daca folosesc in mod gresit termenul). Acest act a fost insa semnat la RC si nu in fata unui notar (o declaratie prin care X se declara de acord ca sediul social sa se afle la adresa Y). Din pacate nu cred ca are un termen inscris in clar; nu sunt sigur daca are un termen maxim definit de lege.

p.s. revenind: nu exista un contract de comodat, ci o declaratie data la RC privind acest lucru
Buna ziua,

Se da un SRL ce are sediul social la o terta parte, terta parte care a acceptat acest lucru fara contract de inchiriere sau alte avantaje banesti; doar luare in locatie.
Acum aceasta parte doreste ca sediul social al firmei sa nu mai figureze la adresa; din pacate administratorul firmei nu poate fi contactat pentru schimbarea in conditiile obisnuite ale sediului.

Care sunt caile de urmat pt terta parte pentru a forta schimbarea sediului social?

Multumesc anticipat,
Florin D.
Da, este un SRL cu parti egale.

Ar mai fi optiunea cu plecatul din firma a unui asociat, dar se pare ca si aici lucrurile se misca teribil de prost.
Documentele pot fi depuse doar cu o singura semnatura ? Ce se intampla cand un asociat nu semneaza?
Sediul social nu este propietatea asociatului; s-a incheiat doar un act prin care propietarul imobilului este de acord cu sediul social.

In instanta cam care ar fi in mare procedura ? Cam cat ar dura si cam cat costa?

Mersi.
Buna ziua,

M-ar interesa caile de desfiintare a unui SRL in conditiile in care doar un singur asociat doreste acest lucru. Am gasit ceva de genul :

"Potrivit art 227 alin 1 litera (e) din Legea nr 31 / 1990 privind societatile comerciale, Republicata, cu modificarile si completarile ulterioare : ,,societatea se dizolva prin (…) hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice, precum si neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii.”

dar poate ca exista si o cale mai simpla (chiar daca nu neaparat morala). Ca nota, sediul social se afla la ascociatul ce doreste acest lucru.

Pe forum am mai gasit: "Cea mai avantajoasa ar fi cea cu nedepunerea situatiilor financiare, caz in care Oficiul Registrului Comertului urmeaza sa solicite instantei pronuntarea dizolvarii societatii."

Ma intreb daca aceasta este o posibila solutie, si daca depunerea situatiilor financiare se poate face doar cu acordul unui asociat sau este neaparata nevoie de semnatura ambilor?

Multumesc.