avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate Dianna93

Activitate Dianna93

Se intampla sa fiu intr-o situatie similara, femeie insarcinata, cu PFA activ, dar produc venituri sub salariul minim pe economie. In urma cu trei-patru zile, incercand sa imi achit sanatatea pt luna mai la ANAF, imi spun doamnele de acolo ca nu e nevoie, fiind insarcinata, Mi-au spus sa merg la Casa de asigurari, lucru ce l-am facut, si am aflat ca incepand cu 1 aprilie: femeia însărcinată cu venituri sub salariul minim este intradevar scutită de plata contribuțiilor la sănătate. este nevoie de o scrisoare medicala de la doctor in care sa mentioneze sapt de sarcină cu care mergi la casa de asigurări. Momentam urmeaza sa fac asta pe parcursul zilei de azi, si cu adeverinta obtinuta de la ei, o sa fie posibil sa imi recuperez banii de la ANAF.
In teorie.. In Romania nu se stie nici o data :))

O zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule contabil, Iulian Manea, testul clar foloseste cuvintele:

"EXCEPTATE de la PLATA contribuției de asigurări sociale de sănătate"
activitatea de pfa se suspendă anterior intrarii in ccc, deci undeva aproape de nastere, plus minus o saptamana. fapt ce nu ma ajută legat de contributiile sociale datorate până atunci. in caz concret, până în luna iunie ar însemna sa contribui cu 190 lei lunar pentru asigurare de sănătate, pt care legal nu ar trebui să plătesc fiind însărcinată. care este procedura in aceasta situatie?
Buna ziua,
Sunt pfa, cu sistem real si ulterior depunerii declarației 600 am aflat că femeile pe timpul sarcinii si ccc sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale. Intrebarea mea: cum trebuie să procedez, ce acte si unde trebuie sa depun pentru a fi scutita sa contribui cu aceasta plata la stat?
Multumesc!
Situatia: In cursul ultimei luni, o persoana care se ocupa cu construcția de noi blocuri in cartier a cumparat spatiul din spatele blocului nostru, a marcat parcarile si le-a pus la vanzare.
Faptul deranjant: e ca a pus in fiecare colț al parcarilor piloni de fier înalți de 1m lati de 2-3cm, si ia cimentat in pamant. Drept urmare multe masini au ajuns sa fie avariate, a mea inclusă, datorita faptului ca sunt greu de observat.
Întrebarea mea este: are voie de faca asa ceva? A îngreunat accesul cu masina in apropierea blocului,si spatiul dinprejur e totuși public, parcarile dansului reprezintă 10% din nr total.