avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiUrsanu

Activitate AndreiUrsanu

Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz de evaziune fiscală, deși avea o înțelegere scrisă cu procurorul prin care dacă plătea prejudiciul până la o anumită dată ( lucru care s-a întâmplat), pedeapsa ar fi fost una mult mai blândă, poate chiar cu suspendare. Prima întrebare ar fi de ce nu s.a respectat înțelegearea scrisă? După arestare, persoana a fost dusă câteva zile la penitentciarul cel mai apropiat de domiciliu ( penitenciar care ține doar deținuți cu regim deschis și semidesschis), iar apoi a fost transferată la penitenciarul Arad unde execută pedeapsa la regim închis. Întrebarea mea este: de ce la fapta aceasta pentru care a fost trimis în judecată ( evaziune fiscală) regimul de detenție a fost stabilit ca fiind cel închis? O altă întrebare ar fi: care sunt pașii pe care avocatul sau persoana privată de libertate îi poate face pentru a-și schimba regimul de detenție și eventual pentru a fi transferată la un penitenciar mai apropiat de localitatea de domiciliu( menționez că persoana respectivă are probleme de sănătate și un copil minor ). De asemenea condamnarea a avut loc după ce s.a făcut apel, din ce am citit ar mai exista varianta recursului, care sunt șansele ca un avocat bun să obțină o reducere a pedepsei la acest recurs?
Bună ziua, mă poate ajuta cineva cu informații referitoare la legea privind modificatea statutului cadrelor militare si politistilor privind plata chiriei si transformarea acesteia in plata ratei pentru creditele luate in vederea achizitionarii unei locuinte? Ultima data, prin martie, cand ati postat un articol despre aceasta propunere legislativa, primise votul camerei deputatilor, dar de atunci nu a mai pomenit nimeni nimic. Eu m.am uitat si pe site.ul celor de la senat si nu o gasesc pe nicaieri intre proiectele de lege propuse spre dezbatere. As dori cateva lamuriri legate de statusul acestei legi. Este la Senat si nu am vazut eu bine? Daca este acolo cand are termen de finalizare a dezbaterii ? Va multumesc.
Buna seara, as avea si eu o intrebare in legatura cu o problema care s.a ivit zilele trecute. Am primit tlf de la politie sa ma prezint la un domn procuror pentru audiere. Cand am ajuns acolo mi s.a adus la cunostinta ca sunt suspect de terorism din cauza unei postari pe care am facut.o pe facebook la adresa unui institut din romani si in urma unei plangeri depuse de acest institut impotriva mea. Acea postare a fost incadrata de procuror in legea 535/2004 art 33. Alin 1 lit e : instigare la fapte de terorism etc. La articolul 2 scrie ca pentru litera e pedeapsa este intre 5-10 ani. La prima audiere am refuzat sa dau p declaratie si a ramas sa mai merg odata. Intrebarea mea este: ce se poate intampla in continuare? Ma sfatuiti sa imi angajez un avocat?