avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan00

Activitate Bogdan00

Răspuns la discuția Facultate taxa/buget
În cazul meu nu s-a putut achita taxa pentru prima facultate. A trebuit să plătesc integral un an de taxă la medicină
În a 11-a zi de la hotărârea definitivă am mers să predau permisul la poliție.

Doamna/Domnișoara Bianca a specificat, nu ați citit atent. Numai bine!

Legat de cazul dumneavoastră, poliția are baza de date, ar trebui să vă primească permisul. Ideal ar fi totuși și hotărârea, în lipsa acesteia cereți un certificat de grefă care să ateste faptul că hotărârea judecătorească nu a fost redactată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tudor dan serban a scris:

Contează prea putin momentul la care am obligația sa predau permisul. Ce se întâmpla daca nu l predau? In cat timp se prescrie sentința?
Legat de decizie nu am vazut nicăieri obligația de a sta pe portal just sau sa particip la ședințele de judecată asa încât exista șansa ca sa nu aflu sentința !


Nu ați văzut dumneavoastră nimic legat de asta, dar vă spun eu sigur că există și spune așa "Una dintre indatoririle procesuale ale partilor este sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului"
Legat de ce se întâmplă dacă nu îl predați, o să vă alegeți cu dosar penal, în cazul în care o să fiți depistat conducând cu permisul suspendat( din punctul meu de vedere, mult prea riscant să merite, dar e decizia dvs.). Succes!
Permisul se predă în 15 zile de la data deciziei, NU de la data comunicării.
Comunicarea poate dura și 6 luni.

Citiți Art. 118 OUG 195/2002(4)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Mihnea, nu sunteți la curent cu legislația, dar totuși dați sfaturi. Permisul se predă în 15 zile de la data deciziei, NU de la data comunicării.
Comunicarea poate dura și 6 luni.

Citiți Art. 118 OUG 195/2002(4)
Orice proces verbal se poate contesta, ține de dvs. cum vă susțineți cauza. Dacă credeți că aveți de câștigat din asta, sunteți liber să o faceți!
Răspuns la discuția Permis suspendat - predare permis
Eu vă mulțumesc pentru răspuns și aveți dreptate. Doar că poliția nu a fost de acord cu cele pe care le spuneți. Să dau poliția în judecată acum?! Eu nu am făcut apel, am așteptat să treacă cele 30 de zile de apel, încă 14 după hotărâre, iar când am ajuns să predau permisul mi=au spus că voi sta 4 luni pieton. Am cerut explicații, mi-au pus în față Art. 118 OUG 195/2002 (4).
Răspuns la discuția Permis suspendat - predare permis
Cu tot respectul domnule avocat Aurel Fleancu, dar am fost fix în aceeași situație și din cauza asta m-am ales cu încă 30 de zile luându-mă după sfaturile de aici.

Vă rog respectuos să citiți Art. 118 OUG 195/2002 (4), care spune așa

În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
Răspuns la discuția Respingere plângere
Încă ceva, examenul pentru redobândire 13/15 se poate da imediat cum predau permisul sau după 15 zile de la hotărârea judecătorească?
Răspuns la discuția Respingere plângere
Vă mulțumesc frumos, doamna avocat! Rămâne să aștept hotărârea prin poștă