avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate contesta acest proces verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate contesta acest proces verbal?

Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L
Și 9puncte amendă=1305 lei?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:34, 19 Aprilie 2018
Orice proces verbal se poate contesta, ține de dvs. cum vă susțineți cauza. Dacă credeți că aveți de câștigat din asta, sunteți liber să o faceți!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur ca se poate contesta, se poate tergiversa suspendarea permisului cu pana la 1 an sau chiar mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca valoarea de 0,12 mg/l alcool in aerul expirat este trecuta in PV de contraventie si aparatul cu care ati fost testat este Drager 7410 (trecut si el in PV).
Atunci puteti invoca nerespectarea art.88 alin (4) si (5) din OUG 195/2002:
"(4) Stabilirea concentratiei de alcool in aerul expirat se face de catre politia rutiera, cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat si verificat metrologic.
(5) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, testata de politistul rutier cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic si depistata ca avand o concentratie de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, ii poate solicita acestuia sa i se recolteze mostre biologice in cadrul unitatilor sau institutiilor medicale prevazute la alin. (1), in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange."
Politia foloseste acest aparat de masura pe post de etilotest, adica un aparat de detectie a prezentei alcoolului in aerul expirat, ceva gen fiola alcooltest de unica folosinta.
E un tertip pentru a nu mai plati bani pentru omologarea si verificarea metrologica a acestui aparat, care oricum nu se incadreaza in cerintele de omologare ale NML 012-05 (are eroarea admisa mai mare decit cea ceruta pentru omologare).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drager ARRM 0164 este aparatul etilotest

Alte discuții în legătură

Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)