avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan877

Activitate Stefan877

Bună ziua!
--reparatie auto---
In octombrie 2021 mi-am dus masina (ford focus 2008) la un service auto pentru a constata cauza presiunii mari în instalația de răcire, iar acesta mi-a eliminat doar efectul prin inlocuirea garniturei de chiulasa și rectificarea chiulasei.
In luna februarie 2022 masina a început sa prezinte aceleasi simptome si am dus-o din nou in acelasi service cu pretenția de a fi reparată din nou pe baza garantiei oferite de ei.
Cei de la service de data aceasta au constatat că racitorul de gaze este fisurat și că acesta a dus la aceleași simptome ca prima dată, doar că susțin ca s-a defectat după ce mașina a ieșit din service.
În acest sens am făcut o plangere la anpc & rar, iar service-ul a fost sanctionat de anpc ca nu a respectat conditiile legate de garantie iar de rar că nu avea autorizatie de a-mi recondiționa chiulasa ci doar pentru a demonta și monta piesele.
Până să primesc decizia de la anpc, administorul service-ului mi-a trimis un email prin care imi solicita un cont in care sa imi transfere banii aferenți manoperei efectuate, susținand că respectă astfel decizia anpc.
Doar că din decizia anpc reiese doar ca acesta a fost sancționat in temeiul og22/1992 si 449/2003 iar pt o analiza complexa a cazului este nesara o expertiza tehnica extrajudiciara prin urmare consider că acesta a mințit
-in acest moment masina este inafara unității de service, acesta mi-a predat-o cu anexe motor demontate(nu am semnat pentru iesirea masinii din service)
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a determina operatorul economic să îmi repare toate daunele ce au survenit asupra motorului/anexeleor acestuia din cauză că nu au depistat de prima dată defectarea racitorului de gaze?
În cazul in care concluzia expertizei tehnice extrajudiciare este in favoarea mea, ANPC il va putea soma să îmi aducă mașina la starea de conformitate aferentă lucrării executate sau pentru aveasta trebuie sa acționez in instanță?
Mama mea a fost victima unei inselatorii pe internet acuzatul fiind de cetatenie americana si dupa multe tertipuri sentimentale inclusiv a asa zisului fiu, cel din urma fiind o persoana fictiva dupa un timp indelungat de relatie on-line acesta a rugat-o da il imprumute pe fiul ei cu niste bani.acuzatul a pretins ca se afla intr-un loc izolat de unde nu putea efectua operatiuni bancare. Care sunt sansele sa isi recupereze banii si cum ar trebui procedat? Va multumesc anticipat!