avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate Cornel71

Activitate Cornel71

Va multumesc frumos, este exact ce cautam si e mai mult decat concludent. Zi buna !
Va multumesc pentru raspuns insa inainte de a consulta un avocat care sa ma consilieze si sa analizeze documentele si cu care sa demarez o eventuala actiune, ma interesa o treaba simpla :
cum e calculata legal cheltuiala cu executarea.
Imi dau seama si din ce imi raspundeti dumneavoastra ca de fapt e un soi de algoritm stabilit unilateral de catre executor si care nu poate fi controlat ci doar contestat in instanta in cazul in care ,, mi s-ar parea'' ca e prea mare.
Acum, banuiesc ca pentru o tehnoredactare a unui document si trimiterea lui prin posta catre 3-4 institutii n-ar justifica vreo 1000 Ron doar daca nu s-or fi scumpit plicurile si timbrele si le-au dus cu propriul autoturism care are consum de 30-40 l. E sarcastica remarca, dar cred ca e adevarul al mai greu de acceptat.
Zi buna
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate care este cuantumul sau cum se stabileste nivelul cheltuielilor in cazul unei executari silite, persoana fizica.
A doua intrebare este daca cuantumul acestor cheltuieli se poate mari/updgrada pe durata procesului de executare silita chiar in situatia in care nu s-au facut alte activitati inafara trimiterii unor adrese de poprire catre angajator & banci.
Exemplu : credit declarat scadent intrat in executare cu o valoare de 18000 ron, cheltuieli executare , 2533 Ron.
Exista un procentaj, ii obliga legea sa aplice maximul (asa mi se pare mie in aceasta situatie) in conditiile in care n-au trimis decat niste notificari si au infiintat si exista poprirea pe salariu ?
Va multumesc !
Cornel
Imi cer scuze, cred ca le-am bulversat un pic.
Exista un act prin care sotia mea si cumnatul sunt coproprietari pe calea de acces care inconjoara cele 3 terenuri. Sotia mea plateste impozit pentru acest drum de acces, separat de impozitul pentru terenul respectiv. Noi vrem sa vindem terenul care ne apartine, bineinteles si oferind sau vanzand fara vreo alta cerinta financiara (nu stiu daca se poate) si accesul la drum pentru noul proprietar. Este nevoie de acordul celuilalt coproprietar la drumul de acces, pentru a ne vinde bucata noastra de teren ? (v-am spus ca el nu vrea sa semneze nimic) sau se presupune ca putem instraina la incheierea actului la notar si cota aferenta terenului respectiv si astfel se poate face vanzarea fara acord ? Gandesc ca nu o dezmembrare a drumului de acces in dretpul parcelei de teren ar fi solutia, (dupa gandirea mea, ea este cumva separata legal din moment ce platim impozit si noi si probabil si cumnatul).
Sper ca e mai clar.
Va multumesc mult.
Buna seara,
Va supun atentiei o situatie alambicata.
Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este mostenitoarea). Exista un drum de servitute detinut de noi si de cumnatul meu, drum care a fost facut ulterior dezmembrarii terenurilor. Acest drum de servitute este de-a lungul acestui teren si a altor 2 (unul este detinut de cumnat, celalalt de un alt proprietar care nu detine si dreptul de acces la drumul de servitute; cand a cumparat terenul nu exista acest drum, care s-a facut ulterior cumpararii.
Situatia cu care ne confruntam este ca la notariat ni s-a spus ca nu putem vinde terenul cu acces la drumul de servitute pentru cumparator, decat cu acordul celuilalt proprietar al drumului de servitute, respectiv cumnatul. Acesta nu vrea sa vina sa-si dea acordul, refuza vadit. (in plus solicita bani mai multi decat pretul terenului pe care vrem sa-l vindem)
Ce solutie avem pentru vanzarea terenului daca fratele refuza pur si simplu sa-si dea acordul (ne pune bete in roate voit)? Cumparatorul nu poate avea mentionat in actul notarial ca avea acces si la drumul de servitute pe distanta/deschiderea terenului pe care-l va cumpara, fara a se mai face vreun alt act de dezmembrare pentru cel de servitute? Pentru ca e clar ca, cumnatul refuza in cazul acesta sa dea vreo semnatura.
Ideea este ca am luat si un avans de la cumparator, urmand ca saptamana viitoare sa incheiem contractul de vanzare.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va stau la dispozitie daca am fost neclar.

Va multumesc !
Cornel
Va multumesc foarte mult , apreciez promptitudinea.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie , pentru urmatoarea situatie :
- unui programator care a terminat facultatea de profil i se elibereaza o adeverinta atestare, diploma urmand a fi eliberata peste minim 12 luni.
Angajatorul acestui programator poate beneficia de scutirea de impozit pe baza acestei adeverinte sau este nevoie neaparat de diploma care se va elibera dupa 12 luni ?
Am auzit pareri diverse , am citit si pe forum dar ultimele raspunsuri erau din 2014....
Gandesc ca adeverinta este un act care atesta la fel de oficial ca si diploma faptul ca ai absolvit o facultate. De ce nu s-ar lua in considerare d.p.d.v. legal la scutirea de impozit, dupa cum am inteles ca interpreteaza legea anumiti angajatori ?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Sfat Juridic
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine.
O zi buna
Răspuns la discuția Sfat Juridic
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Eu sper ca in maxim 12-15 luni sa pot achita respectivele sume si dansa sa traiasca in continuare linistita.
Insa, mai am o intrebare (iertati-ma e complicat rau dar cam asa se intampla) in contextul dat, legat de multi binevoitori din jurul dansei. Daca dansa imi face un nou testament, ca si rude mai are un singur frate in viata (care e de acord cu acest testament) si inca 7-8 frati si surori decedati dar care au copii in viata. Acestia ar putea sa conteste testamentul si sa ceara cota parte din mostenire/apartament ?
Va multumesc mult si va stau la dispozitie daca nu m-am exprimat clar.
Discuție Sfat Juridic
Buna ziua,
Am o matusa in varsta de 90 de ani (este mai exact matusa mamei si e nasa mea de botez) care a ramas singura acum 4 ani ,in urma decesului sotului, nu au avut copii. In 2012-2013 dansa mi-a facut un testament pentru un apartament de 2 camere, argumentat pe faptul ca timp de vreo 2 ani m-am ocupat de dansa si de nasul meu,pana sa treaca in lumea celor buni (transportat, ajutat,dus la spitale, lucruri normale ca sa zic asa)
Asaltata din toate partile (rude indepartate, oameni de bine de prin jurul dansei :) a fost influentata si a inceput sa-mi caute nod in papura ca sa zic asa (tot felul de barfe despre sotia si copiii mei pe care eu trebuia sa le demontez in discutiile cu dansa) . Am considerat ca e mai bine sa ma retrag si o perioada de cateva luni nu am mai dorit sa vorbescu cu dansa, aflând ca a anulat ulterior testamentul si i-a facut testament unei alte nepoate indepartate. Si acest testament a fost anulat anul acesta, m-a chemat la dansa sa ma roage sa o ajut sa-l anuleze pe motive legate de purtare necuvinciioasa, sustragerea unor bunuri si bani din casa si din banca de catre nepoata respectiva.
In acest moment, dupa discutii intre noi, a realizat greselile pe care le-a facut vis-a-vis de mine si vrea sa-mi lase mie din nou, apartamentul. Eu am din pacate, o executare silita de la un credit de nevoi personale si n-as vrea sa se ajunga Doamne fereste la a o scoate din casa banca sau vreo alta forma care-i sa-i tulbure batranetile.
De aceea, (scuze pentru explicatii dar erau necesare) va cer ajutorul si sfatul profesionist.
Ce credeti sau cum credeti ca ar trebui sa procedez in contextul dat ? Este influentabila inca (totusi nu ca acum cativa ani) si in cazul in care as face un nou testament , avand in vedere si varsta , ar putea fi posibil sa-l anuleze (desi, sincer, nu cred ca va mai face asa ceva).
Daca ne-am indrepta catre contract de vanzare-cumparare , din ce stiu chiar si in situatia unuia cu clauza de intretinere sau uzufruct, banca poate executa imobilul. (si n-as vrea sa se ajunga la chestia asta). In plus, in ultima vreme are tot felul de vecini sau cunostinte indepartate care stiind ca nu mai are intocmit vreun alt testament, au devenit brusc interesati de soarta dansei.I-a anuntat pe toti ca-mi va lasa mie apartamentul respectiv.
Probabil ca foarte multi spun ca si mine ca sunt interesati de interesul dansei (e normal, pentru ca nu se poate demonstra asta din cateva rânduri) dar chiar sunt interesat sa o stiu linistita si nepusa in situatia sa mai traiasca ultimii ani in stres.
Ce variante am sa ma protejez si eu intr-un fel dar in mod special s-o protejez si pe dansa prin intermediul unui act juridic in favoarea mea
?

Va multumesc si sper ca s-a inteles speta.
Astept opinia dumneavoastra,
Va multumesc !

Cornel S