avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate Fghjkkk

Activitate Fghjkkk

Discuție Onorariu avocat
Buna seara! As dori sa stiu daca este normal ca avocatul care ma reprezinta sa imi solicite un nou onorariu pt a ma reprezenta in urma unui apel in cazul in care procesul a fost trimis spre rejudecare! Mentionez ca si la primul apel am avut acelasi avocat si i-am achitat onorariul pt primul apel! De asemenea ,mentionez ca pe fond, la rejudecare ,nu mi-a cerut alt onorariu dar acum doreste sa incheiem un alt contract cu alt onorariu! Multumesc!
Răspuns la discuția inscriere drept de servitute
Da! Aveti dreptate! Multumesc oricum!
Răspuns la discuția inscriere drept de servitute
Terenul asupra caruia as dori sa fie inscris dreptul de servitute este prevazut prin HCLM,, cu acordul proprietarului - teren cu destinatie de trama stradala, dar la OCPI apare in continuare pasune in intravilan, In cazul unui proces cam cat estimati ca ar putea dura?
Buna ziua! Va rog sa-mi spuna cineva daca pentru inscrierea unui drept de servitute poate fi folosita o Hot de Consiliu Local Municipal in loc de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in conditiile in care persoana refuza sa-si dea acordul, Problema ar fi urgenta si nu am timp de proces iar prin HCLM este prevazuta obligativitatea proprietarului de a acorda acest drept (are acord notarial, la dosar , prin care este de acord cu prevederile puz-ului). Multumesc!
Răspuns la discuția obtinere drept de servitute
Corect! Persoana a dezmembrat, a vandut parcela vecina, iar noul proprietar a facut puz pentru parcela lui si pt drumul de acces. Eu sunt convins ca in dosarul Puz-ului ,proprietarul si-a dat acordul de servitute pt celelalte parcele, pt ca altfel nu se aproba Puz-ul, dar nu stiu unde sa ma interesez si problema e urgenta! Pt o rezolvare concreta sunt dispus sa ofer si o compensatie materiala. Orice ajutor va fi bine venit
Răspuns la discuția obtinere drept de servitute
ideea este ca terenul meu are front stradal deci nu e infundat, dar fiind teren industrial exista posibilitatea ca primaria sa nu accepte alta intrare din drumul judetean avand in vedere ca este una facuta( In continuarea parcelei care ar fi prevazuta ca drum) iar prin Puz-ul mentionat este prevazut ca ar trebui sa am acces din terenul persoanei fizice,
Am un teren intravilan pt care am cumparator. Acesta conditioneza cumpararea de garantarea dreptului de servitute pt terenul din dreapta care printr-o dezmembrare a devenit drum de acces pt parcela mea si inca 4. Prin Puz-ul facut de proprietarul parcelei de peste drum de mine
s-a publicat HCLM/2015 care la art 3 prevede - Lotul aferent drumului de acces propus pe parcela cu nr. cad. XXXXX va fi supus servituţii de trecere pentru acces la terenurile învecinate. In ce conditii pot beneficia de prevederile acestei HCLM, in conditiile in care prorietarul drumului este persoana fizica iar in CF, terenul apare ca pasune intravilan si nu ca drum. Mentionez ca persoana nu doreste sa-mi dea drept de servitute.Multumesc!
Bună ziua! Va rog să-mi spuneți dacă în calitate de pensionar de invaliditate gradul. ii, pot cumula pensia cu venituri din chirii ale unor terenuri sau arendarea acestora. Mulțumesc!