avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan butnariuc

Activitate Ioan butnariuc

Bună ziua, găsesc postări în care se pune problema ca asociația de proprietari sa folosească e-factura! Îmi puteți da detalii despre acest lucru și ce ar trebui sa facă asociația pas cu pas în vederea punerii la punct a acestei cerințe dacă este obligatorie? Va mulțumesc!
Buna seara! Exista urmatoarea situatie: 1) intr-o asociatie de proprietari , proprietara unui apartament (fiind membru al asociatiei) a decedat iar in apartament a ramas fiul impreuna cu familia sa. Mai exista inca 3 frati iar succesiunea nu este facuta, deci fiul care a ramas in apartament nu este proprietar, in situatia asta nu mai poate avea calitatea de membru al asociatiei. 2). In alt apartament, proprietarul ( la fel, membru al asociatiei de proprietari) a cedat dreptul de proprietate al apartamentului unui membru al familiei sale dar a ramas in apartament fiind trecut in actul de proprietate cu clauza viagera. Nu mai este titular de contract deci nu mai are calitate de membru al asociatiei. Intrebarea este cum ar fi corect si legal sa fie scosi din evidenta asociatiei daca ei nu mai intrunesc conditiile legale de a fi membri ai asociatiei? Multumesc, daca am gresit ceva va rog sa ma corectati!
Discuție Declarația 112
Buna ziua! Am întâmpinat o problema la depunerea declarației 112 aferentă lunii septembrie 2022! După depunerea prin eguvernare, recipisa îmi arată următoarele erori:
E: asigurat (3)[idAsig=3] secțiunea asigurat A (1)
eroare regula: S9c1 : pentru contractele parțiale cu venit (A_13=767)>2550 raportat la NZL (2550) trebuie să selectați 1-exceptat sau 2-neexceptat.
Unde trebuie să bifez aceste lucruri? Este vorba de contract individual de muncă part tine cu 2 ore, angajatul este pensionar. Mulțumesc anticipat pentru eventual răspuns!
Discuție Declarația 112
Buna ziua! Am întâmpinat o problema la depunerea declarației 112 aferentă lunii septembrie 2022! După depunerea prin eguvernare , recipisa îmi arată următoarele erori:
E: asigurat(3) (idAsig=3) secțiunea asigurat A (1)
eroare regula: S9c1 : pentru contractele parțiale cu venit (A_13=767)>2550 raportat la NZL (2550) trebuie să selectați 1-exceptat sau 2-neexceptat.
Unde trebuie sa bifez aceste lucruri? Este vorba de contract individual de munca part tine cu 2 ore, angajatul este pensionar. Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Demisie presedinte
Nu, am avut A. G. și am mai rămas un mandat!

FreePlanet a scris:

Nu ati incercat sa va retrageti din calitatea de membru al asociatiei?

Ioan butnariuc a scris:

Bună seara, în nici un fel! Continui exercitarea funcției prin realegerea în adunarea generala!



Răspuns la discuția Demisie presedinte
Bună seara, în nici un fel! Continui exercitarea funcției prin realegerea în adunarea generala!
Buna ziua! O parte din locatari sunt deranjați de gălăgia pe care o fac seara de seara un grup de tineri într-un parculet din vecinătatea blocului. Locatarii afectați îi cer presedintelui asociatiei să întocmească o listă și să o semneze fiecare proprietar, listă prin care se cere înscrierea președintelui în audiență la primar că sa ceara, în numele asociației închiderea de către primărie a respectivului parculet. Poate, președintele să facă așa ceva, în numele asociației, sau își depășește atribuțiile? Mulțumesc.
Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu atribuțiuni de interimat pana la alegerea unui nou președinte. Întrebarea mea este: în acest timp poate semna legal tabelele cu cheltuielile comune? Dreptul de a utiliza semnătura electronica la depunerea declarațiilor către ANAF poate fi transferat către altcineva? (semnătura electronica este cu numele președintelui). Ce alte acțiuni sunt restricționate din cauza interimatului? Mulțumesc.
Buna seara, în situația hotărârii Adunării generale de menținere a Comitetului încă un mandat, este necesar un nou contract de mandat pentru președinte? Mulțumesc.
Buna ziua, apreciez răspunsurile la întrebările mele anterioare și mai adresez o întrebare: o asociație de proprietari plătește contribuțiile către bugetele de stat și asigurări sociale direct la casieriile trezoreriei. Ce se întâmplă cu plățile în contextul coronavirus, se pot face plati online, transfer bancar sau alte metode de plata? Mulțumesc!