avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate saulescueduard

Activitate saulescueduard

Am inteles, in cazul acesta este destul contractul de instrainare dobandire auto in care este trecuta bunica mea drept persoana care dobandeste?
Buna ziua,

Am cumparat o masina si urmeaza sa o transcriu pe bunica mea. Pe mine doresc sa ma trec utilizator in certificat.
Idee este ca nu inteleg urmatorul paragraf de pe drpciv.ro:

"7) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local.

În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie."

Ce inseamna mai exact "documentul care sa ateste dreptul legal in virtutea caruia persoana poate folosi vehiculul" ?
Răspuns la discuția Plata zile de CO in cazul demisie
Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Plata zile de CO in cazul demisie
Cornel Vasile a scris:

Vi se compenseaza in bani toate zilele de Co neefectuate.


21 de zile sunt pentru intreg anul. Eu am demisionat in august (8 luni lucrate), ar veni 14 zile de CO pentru cele 8 luni. Intrebarea era daca se platesete diferenta de 7 zile?
Răspuns la discuția Plata zile de CO in cazul demisie
Potrivit art.146 alin.3 C.mun.
"Adnotare 4. Acordarea compensaţiei pentru cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului, fiind proporţională cu durata de timp care s-a scurs de la începutul anului..."

Prin asta inteleg ca doar zilele de CO aferente pana la data demisionarii se compenseaza. Nu se platesc toate zilele pana la finalul anului.
Am inteles eu gresit?


Buna ziua,

Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu.
Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 zile de concediu. Angajatorul e obligat sa plateasca acele zile?