avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Luca

Activitate Mihai Luca

Bună ziua,
Ne puteți spune cum s-a terminat pana la urma? Și eu o sa fiu parat în cazul unui proces de partaj, fosta mea soție a plecat de bunăvoie din locuință și eu i-am propus sa ii achit jumătate din suma dusa la banca, dar nu a fost deacord, ea vrea sa vindem apartamentul, sa achitam creditul și sa împărțim banii, zice ca obține mai mulți bani asa. Apartamentul a fost cumpărat în urma cu 5 ani și valoarea i-a crescut
Mulțumesc. Fosta sotie a depus actelevla judecătorie, încă nu am primit nimic acasă, am văzut pe portal. Părerea mea ii ca nu o sa fie probleme la banca sa mi se acorde creditul doar mie.
Acum ca prețul apartamentului a mai crescut înțeleg ca nu este normat sa o despăgubesc doar cu jumătate din avans plus jumătate din suma dusa la banca pana acum. Sunt curios cum ar fi stat treburile dacă situația era altfel și anume sa ii scadă prețul apartamentului. Dacă acum era apartamentul era mai ieftin decât atunci când l-am cumpărat și din suma care o obtineam pe el era mai mica decât creditul. Cum se rezolva în situația aceea?! Se preconizează scăderi de preturi pe piața imobiliară, eu dacă acum ii dau jumătate din valoarea de piață actuala și după aceea se ieftinește apartamentul și eu rămân și cu creditul?
Eu i-am propus sa mergem împreună la un avocat sau mediator. La banca am fost în luna mai, când a băgat soția actele de divorț și mi s-a spus ca ma încadrez sa preiau singur creditul.
Am deschis acest subiect pentru ca, se pare, eu am fost prost informat de anumite persoane. O sa încerc sa am o discuție cu ea sa ajungem la un numitor comun, nu vreau sa ii dau țeapă.
Era vorba despre rata cu tot cu dobanda și comisioane, nu era vorba doar despre suma care a scăzut din soldul creditului.
Dacă eu vreau sa rămân cu apartamentul trebuie sa ii dau jumătate din valoarea apartamentului la ora actuala, din care se scade cât mai avem de dat la banca și eu sa rămân în continuare cu creditul?
Eu sunt deacord sa ii plătesc o sulta egala cu jumătate din suma achitată împreună din care sa scad jumătate din suma achitată împreună la locuinta achiziționată de ea înainte de căsătorie, da ea nu este deacord cu varianta asta. Ea nu vrea sa îmi dea nimic de la locuinta ei și de la apartamentul care l-am cumpărat împreună vrea sa vindem apartamentul sa achitam creditul și sa împărțim banii.
Bună ziua,
În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu creditul și cu apartamentul și sa ii dau o sulta egala cu jumătate din valoarea achitată, dar fosta soție nu este deacord, ea vrea sa vindem apartamentul pentru ca ia crescut valoarea, sa achitam creditul și restul banilor sa ii împărțim. Pe mine nu ma avantajează varianta pe care o vrea ea. Nu am ajuns la un acord cu ea și spune ca o sa deschidă proces de partaj. Asi dorii sa știu care este varianta corecta dacă o sa ajungem în instanță. Ea mai are un credit prima casa doar pe numele ei, credit accesat înainte de căsătorie, ratele le-am achitat împreună de cand suntem căsătoriți, dar și cu doi ani înainte de căsătorie, eu am chitanțe cu banii depuși de mi e în contul ei. Vreau sa știu și dacă am dreptul la banii de la locuinta ei. Va mulțumesc.
Nu ma poate ajuta nimeni cu niște răspunsuri la problemele mele?