avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate DannielS

Activitate DannielS

Multumesc foarte mult
Buna ziua,
Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa astept inca 30 de zile pentru al preda...?multumesc
Gheorghe Florin a scris:

Secvența de mai jos eu as scoate-o:
"In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui aparat de inregistrare respectiv aparatul radar solicit verificarea metrologica a echipamentului de inregistrare si certificatul operatorului care l-a utilizat, ordinul de serviciu prin care cei doi agenti se aflau in misiune din care sa rezulte numele celui care avea dreptul sa calibreze aparatul."
Nu are relevanță pentru contravenția sancționată

Multumesc mult
Astept un raspuns
Multumesc din suflet
Maine merg sa o depun!
Am sa ma prezint
Ce parere aveti?
Domnule Presedinte,



Subsemnatul Sandu Daniel Marius domiciliat ..., fiul lui .., născut în Bucuresti, posesor al CI seria .. nr... eliberat de S.P.C.E.P Sector 5 la data de 06.01.2012 formulez prezenta:


Plangere contraventionala,

Impotriva procesul-verbal seria PBX nr.0531799 din data de 28.09.2017,orele 16:25 întocmit de agent A.S. Vioiu Iulian unitatea SOS-BMT.Consider ca procesul verbal este nul si sanctiunea aplicata este netemeinica pentru urmatoarele motive:


În fapt,
Ia data de 28.09.2017 am fost sanctionat cu suspendarea permisului de conducere si cu amenda contraventionala cu suma de 580 lei pentru neacordarea prioritatii pietonilor.In realitate, nu sunt vinovat de savrsirea faptei.
In data sus mentionata ma deplasam cu autoturismul din directia Strada Morarilor Intersectie Vergului-Pantelimon catre Comuna Pantelimon. Am redus viteza preventiv iar in momentul patrunderii autoturismului ce il conduceam pe trecerea pentru pietoni nu se afla nici un pieton angajat in traversare si nici un alt pieton cu intentia de a traversa astfel incar mi-am putut continua deplasarea.
La aproximativ 50 de metri dupa trecere,spre surprinderea mea,am fost tras pe dreapta de catre un agent al politiei,acesta m-a intrebat daca stiu ce am gresit si mi-a solicitat actele. I-am inmanat acestuia actele solicitate, si mi s-a comunicat ca mi se va retine permisul pentru neacordare de prioritate pietonilor.I-am explicat ca nu erau pietoni angajati in traversare si nici cu intentia de a traversa motiv pentru care sunt nevinovat.Totodata am solicitat prezentarea probelor video sau macar revizuirea acestora de catre dansii pentru a observa ca nu am comis contraventia. Accesul la proba video mi-a fost refuzat.Dupa 20 minute de asteptare agentul de politie a venit si mi-a inmanat procesul verbal , dovada inlocuitoare a permisului si celelalte acte.
Prin prezenta plangere, solicit anularea procesului verbal seria PBX nr.0531799 precum
si a masurii de retinere a permisului de conducere si exonerarea de plata amenzii de 580 lei.

Potrivit dispozitiilor CEDO procesul verbal nu se bucura de o prezumtie de legaliate, in atare situatii , sarcina probei cade in seama intimatului parat. Vă rugăm să aveți în vedere și Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv cauza Anghel contra României, în care se critică sistemul sancționator al Ordonanței 2/2001, sistem care este lipsit de prezumțiile de legalitate și temeinicie, prezumția de nevinovăție prevăzută de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului fiind încălcată.

Solicit prin prezenta intimatei depunerea probei video pentru a putea demonstra fara echivoc ca procesul verbal parat nu a are temei.In situatia in care fapta a fost constatata cu ajutorul unui aparat de inregistrare respectiv aparatul radar solicit verificarea metrologica a echipamentului de inregistrare si certificatul operatorului care l-a utilizat, ordinul de serviciu prin care cei doi agenti se aflau in misiune din care sa rezulte numele celui care avea dreptul sa calibreze aparatul.
Depun prezenta in doua exemplare unul pentru a se prezenta intimatei.
Anexez in copie certificate:
-procelsul verbal
-cartea de identitate




Data Semnatura






Multumesc foarte mult pt raspuns

Locuiesc in zona si stiu sigur ca nu sunt camere deci nu ar avea nici un fel de dovada decat agentul de politie ma gandesc ca lucrul asta ar fii benefic pt ca nu au ce probe sa aduca...
Din cate am auzit sunt cateva infatisari si necesita invoire de la serviciu bla bla...se poate judeca si in lipsa?Multumesc
Cu stima
Întrebare...
Eu in instanța nu pot cere probe din partea lor care sa ateste faptul ca nu am acordat prioritate?
Gheorghe Florin a scris:

De ce credeti ca ati fost sancționată dacă nu erau pietoni ce traversau pe trecere? Pe strada mentionata in PV exista trecere de pietoni?

Se știe ca locul acela este un loc perfect de stat la panda si de făcut un ban "cinstit" și nu sunt singurul in situația asta.
Pe strada menționata exista trecere de pietoni...
Când m-a oprit agentul pentru neacordare de prioritate l-am rugat sa îmi arate o dovada si mi-a zis ca dacă vreau dovada sa fac contestație...de și intersecția nu este supravegheata video și nici mașina lor nu era dotata cu astfel de aparatura
Liliana Gradinaru a scris:

Va trebuie dovezi ca lucrurile stau asa cum ati spus. Ca erati pe alta strada, ca nu erau pietoni... Verificati daca erau camere in zona.
Pe ideea de martori, nicio sansa.


Multumesc pt răspuns.
Dacă nu martori ce fel de dovezi?
Poze sau video?
Eu am văzut târziu ca strada nu este cea pe care m-a aflam...cum as putea dovediți asta?