avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate ilia2007

Activitate ilia2007

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
multumesc pt. sfaturi!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna ziua!incerc si eu anul acesta la ex. de adm. in barou desi e cam tarziu........si ca timp si mai ales ca varsta.........dar totusi incerc:D; am vazut bibliografia insa nu as mai investi in carti caci am o parte dar sunt cam vechiute........deci la Proc. Penala am trat. lui Ion Neagu din 1997;Drept Penal gen. am C-tin Bulai si C-tin Mitrache din 1996;Tratat de Drept Civil - Contracte Speciale- Fr. Deak din 1996;Tratat de Drept Succesoral tot Deak din 1999........ce ziceti?pot invata din ele ? ce ar tb. sa cumpar? si cu sintezele cum e? poate cineva sa mi le dea pe mail?multumesc foarte mult si spor la invatat!
Răspuns la discuția somaj dupa terminarea CCC
Multumesc! cand a inc. raportul de serv. eu eram in concediu de risc maternal cu care am mers pana prin martie (catre sfarsit) si apoi am intrat in concediu maternal deci nu am avut nici o zi fara concediu pana cand am intrat in CIC.
Toate conc. mi-au fost platite de Cas si de acolo nu mi s-a spus nimic despre somaj, decit ca pot beneficia dupa term. CIC.Ce era sa fac la AJOFM daca eu am avut concedii pana am pe 01.08.2009 cand am intrat in CIC? as vrea sa stiu care sunt acele 12 luni?
La Multi Ani!
Revin ,dupa ceva vreme, cu o alta problema:la sf. lunii mai(pe 28) a.c. bebe va implini 2 ani iar eu nu am unde sa ma intorc la serv. intrucit am avut un contract de munca pe per. deter. (mai corect un raport serv. incetat cf. art.98 lit h din lg.188/99 rep. - incepind cu 02.03.2009).Cand am primit decizia de incetare ma aflam in conc. medical ( risc maternal - din 27.02.2009) apoi acest concediu s-a prelungit cu cel de maternitate pana la 31.iulie 2009 iar din 01.08.2009 am intrat in CIC.Concediile medicale si de maternitate mi-au fost platite de CAS Buc.Intrebare:care sunt cele 12 luni necesare pt. a obtine somajul? ;mentionez ca, la ultimul loc de munca m-am angajat pe 10 .07.2008.
Multumesc!
Angajat cum ? cu CIM, care se inreg. la ITM sau cu contract de administrare? si acesta din urma unde se inregistreaza?
Buna ziua! revin..............acest Fond chiar exista si functioneaza spre mirarea multora care ma intrebau ce-i acest Fond? m-am intalnit cu un reprezentant de-al unei SC ,cu care lucreaza Fondul, tipul mi-a facut devizul, a iesit o suma x, care sper sa-mi acopere prejudiciul si acum astept sa-mi intre banii in cont; (sper)intrebare:masina trebuie facuta la un service autorizat sau se poate si in regie proprie?trebuie sa trimit fondului facturi sau nu?(cand se vor judeca cu autorul vor cere banii doar pe baza devizului intocmit de acest expert tehnic sau trebuie sa depuna si facturi de la mine?)multumesc
Răspuns la discuția somaj
incetat art.56 lit j
Răspuns la discuția somaj
scuze, prompt........
Răspuns la discuția somaj
dl. Valeriu promp ca de obicei....multumesc, stiam ca poate lua somaj ca doar ei m-au sfatuit asa...........dar acum ma :" oftic" pentru sept. si octombrie caci se pare ca nu va putea lua somaj........sau ar putea fi totusi o portita?
Răspuns la discuția somaj
nu am contractul la mine dar era pe o per. det. 1 luna; acum am inteles nu se poate fara contributii platite de angajator dar..............omul asta pierde somajul pe septembrie si octombrie pt. ca angajatorul nu a avut bani pt. plati? angajatorul plateste saptamana viitoare toate darile din august si sept. deci va fi la zi si ii va da si acea adeverinta completata integral.Acum el depund dosarul de somaj in 1 noiembrie va lua somaj inc. cu aceasta data..........fara sept. si octombrie?