avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Deac Andrei

Activitate Deac Andrei

Doamna avocat , chiar nu există nici-o șansă ?

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Sunt slabe sperante sa se modifice pedeapsa . Pentru aceasta infractiune ati primit o pedeapsa corecta.

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul DEAC ALEXANDRU-ANDREI, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influen?a alcoolului prev.de art.336 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an închisoare. Conform art. 91 Cod penal rap. la art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal inculpatul urmează a respecta pe durata termenului de supraveghere următoarele măsuri de supraveghere : • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta; • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; • să comunice schimbarea locului de muncă; • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale) în cadrul Primăriei Municipiului Bistriţa, jud.Bistriţa-Năsăud. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.10.2018.
Document: Hotarâre 1542/2018 16.10.2018
Am făcut apel la curtea de apel Cluj -Napoca iar termenul o să îl am în 18 decembrie peste două săptămânii. Avocata mea o să ceară ca soluție “ amânarea aplicării pedepsei” . Întrebăriile mele sunt următoarele : Am șanse să obțin amânarea aplicării pedepsei ? Și ce șanse am să îmi recuperez permisul de conducere ? Mulțumesc anticipat !
Si pe durata procesului pot parasii tara ?
Adică închisoare cu executare sau cu suspendare ?
Ce înseamnă asta " va indreptati catre o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere."?
Bună seara ! Am și eu o problemă. Acum 5 zile pe data de 22.10.2017 am făcut accident acrosând trei mașini parcate din care au rezultat doar pagube materiale nu și victime. Am consumat băuturi alcoolice înainte de a mă urca la volan iar etilotestul a arătat o îmbibație alcoolică de 0.78 mg/alcool în aerul expirat. Am fost dus și la recoltare de probe biologice dar încă nu am aflat nimic. Am câteva întrebări ( țin să menționez că mi sa întocmit un dosar penal ) : Când aflu rezultatul probelor de sânge ? Când mi se va transmite pe cât timp mi se va suspenda/anula permisul de conducere ? Cât poate dura procesul până să mi se dea sentința ? Și când voi putea da din nou de permis ?
Țin să menționez că sunt la prima abatere penală , și că nu am părăsit locul faptei, nu am avut victime și sunt începător cu permisul de 8 luni. Doresc să primesc un răspuns cât se poate de concret . Mulțumesc anticipat !