avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cât poate dura un proces penal pentru accident și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cât poate dura un proces penal pentru accident și alcool la volan?

Bună seara ! Am și eu o problemă. Acum 5 zile pe data de 22.10.2017 am făcut accident acrosând trei mașini parcate din care au rezultat doar pagube materiale nu și victime. Am consumat băuturi alcoolice înainte de a mă urca la volan iar etilotestul a arătat o îmbibație alcoolică de 0.78 mg/alcool în aerul expirat. Am fost dus și la recoltare de probe biologice dar încă nu am aflat nimic. Am câteva întrebări ( țin să menționez că mi sa întocmit un dosar penal ) : Când aflu rezultatul probelor de sânge ? Când mi se va transmite pe cât timp mi se va suspenda/anula permisul de conducere ? Cât poate dura procesul până să mi se dea sentința ? Și când voi putea da din nou de permis ?
Țin să menționez că sunt la prima abatere penală , și că nu am părăsit locul faptei, nu am avut victime și sunt începător cu permisul de 8 luni. Doresc să primesc un răspuns cât se poate de concret . Mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 1 c.p.
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat.
In medie, un astfel de dosar poate dura intre 1 an si 2 ani pana la o solutie definitiva, in functie si de interesul pe care il manifestati.
Pentru celeritate, este bine sa solicitati sa platiti dvs probele biologice. O sa fiti chemat cand primesc rezultatul probelor, sa vi se aduca la cunostinta acuzatia si calitatea de suspect,
In functie de situatia de fapt, este posibil sa se solicite calculul retroactiv al alcoolemiei.
Avand in vedere circumstantele reale de savarsire ale infractiunii, va indreptati catre o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.
Ar fi bine sa va ganditi la exercitarea apararii si sa lasati grija permisului ca ultima problema.

Ce înseamnă asta " va indreptati catre o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere."?
In conditiile in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, raportat la circumstantele reale, ma refer la alcoolemie mare si producerea unui accident, din practica va spun ca asta ar fi pedeapsa.
Adică închisoare cu executare sau cu suspendare ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu suspendarea executarii sub supraveghere.

Alte discuții în legătură

Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
Salut am și eu o întrebare, conducere fără permis Hoanca ionut Hoanca ionut Cu puțin timp înainte sa iau permisul, defapt eram în școala de șoferi când am fost prins la volan fără permis, după care cam la 6 luni după ce am ... (vezi toată discuția)