avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Steli123

Activitate Steli123

Bună ziua!
O mare rugăminte am la dvs.Fata mea în vârstă de 17 ani ,nu a primit niciodată pensie întreținere.Tatal ei nu a cautat o niciodată, a fost plecat din tara,iar acum este la părinții lui in tara.Ce pot face pt a rezolva problema?
Am înțeles, nu eram născută pe vremea aceea.Multumesc mult.
Mulțumesc din suflet, o sa transmit exact pașii care mi-ati transmis dvs...Mulțumesc mult!!
Bună ziua.
Am o problema și v-as fii recunoscătoare dacă m-ati îndruma.
Mama mea a făcut 58 ani în ianuarie 2024..a trebuit sa schimbe buletinul și ca să trec repede la poveste..i s-a spus ca cnp ei este greșit și ca s-a descoperit ca nu este născută pe 25 ianuarie ci pe 20 ianuarie,gresindu-se în cartea aceea din momentul în care declari copilul, etc..
Concluzia e ca au spus asa- va trebui sa umble mult..f mult..sa schimbe toate actele, toate! Căsătorie, naștere, c i ,contracte casa,carduri sănătate bancare,contract munca deci tot..efectiv a făcut tensiune este terminata la vestea asta..cineva trebuie sa răspundă pt toată problema asta..ce sa facă? De unde sa înceapă?
Bună ziua, sunt profund recunoscătoare ca ma ajutați sa înțeleg pe ce drum sa o iau..Da,scrie în hotărâre ca ambii părinți sunt obligați sa contribuie la creșterea ,educarea ,pregătirea profesionala, sport,sănătate, iar unde scrie ca pensia alimentara este 1/4 din venitul net realizat de tata ,scrie clar de niște articole ca este obligat sa contribuie financiar la cele menționate mai sus.Acum ,ca nu se implica, nici nu am făcut nimic, și nici nu îl înțeleg, dar știm bine ca sunt fffff multe cheltuieli. Iar copilul este al amândurora, custodia e comuna..de luat nu vrea sa îl ia...măcar sa plătească pensia alimentara cât trebuie
Mulțumesc mult! Nu,evident ca nu castiga minim pe economie.Ce ma doare este ca după cum bine știți,sunt multe cheltuieli privind creșterea copilului,pe lângă alimente.De 8 ani singura ma ocup,creșă,grădiniță plătită.. acum școală și tot ce trebuie pt educație, îmbrăcăminte etc știți.. e greu cu un salariu și chirie dar o fac cu brio..însă și el are stipulat în hotărâre ca este obligat pe lângă pensie sa se implice financiar în ceea ce privește sănătate, sport și educație, evident, nu o face.De aceea măcar pensia alimentara sa o plătească exact cât trebuie, nu mai mult,nu mai puțin.. Mulțumesc mult, o sa caut sa vb cu un executor conform sfaturilor dvs! Sănătate!
Mulțumesc frumos! Nu exista o opțiune în care sa nu fiu nevoita sa cheltui tot eu ,încât sa îmi vina de la munca exact suma cuvenita? Deoarece el trimite cât vrea ( jumătate) iar hotărârea a fost 25 %din cât câștiga?! Mulțumesc mult,dar caut de ceva timp răspuns
Bună ziua!
În legătură cu pensia alimentara,copil 8 ani,locuiește cu mine( mama),tatăl nu îl ia ,poate o ora sau doua pe luna,la doua luni..și atat.Lucreaza în armata după definitivarea divorțului ( a fost în 2018).Plătește 400,500 sau uneori 600 lei în cont ,pensia alimentara. În rest nu cumpăra niciodată nimic.Cum pot face ,ca de la locul de munca sa mi se vireze automat în cont 25%din cât câștiga?Sa exclud rugămințile și legăturile deoarece am obosit. Mulțumesc frumos pentru eventuale răspunsuri!
Răspuns la discuția Deducere personala
Buna ziua, multumesc de răspuns.Nici nu am avut idee că am parte de acea deducere,inca de acum doi ani de când sunt angajata, salariul îl primesc in plic fara nici o explicație înăuntru plicului.Salariul..dar ,in urma cu f puțin timp am făcut un împrumut la banca ,și cerându mi anumite acte,așa am realizat că statul nu mi impozitează o anumită sumă din salariu,inca de doi ani..nu știam cum să procedez, deoarece pe "șef" îl vedem o data pe an poate,am contact cu managera des și as fii dorit să mi cer dreptul, făcând o cerere cumva.. deși este o sumă micuța dar pt mine contează.O zi plăcută!
Răspuns la discuția Deducere personala
Știți despre ce vorbesc?