avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! O mare rugăminte am la dvs.Fata mea în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! O mare rugăminte am la dvs.Fata mea în vârstă ...

Bună ziua!
O mare rugăminte am la dvs.Fata mea în vârstă de 17 ani ,nu a primit niciodată pensie întreținere.Tatal ei nu a cautat o niciodată, a fost plecat din tara,iar acum este la părinții lui in tara.Ce pot face pt a rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 11:23, 9 Aprilie 2024
ce problema vreti sa rezolvati mai exact ?
Daca aveti o hotarare judecatoreasca prin care tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere atunci mergeti la un executor judecatoresc cu acea hotarare si puteti recupera pensia restanta pe ultimii 3 ani.
Daca nu aveti nicio hotarare atunci va puteti adresa instantei de judecata pentru a obtine obligarea tatalui la plata pensiei insa obligatia va fi pentru viitor, cu incepere de la data deschiderii procesului, si pana la varsta de maxim 26 de ani ai copilului, daca se afla in continuarea studiilor.
Contactati un avocat daca aveti nevoie de suport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa mai obtin pensia de intretinere din urma? Sandra_cristina Sandra_cristina buna ziua! am si eu o nelamurire....mama mea in data de 13.09.1990 l-a dat pe tatal meu in judecata pentru stabilirea paternitatii , plata pensiei alimentare , ... (vezi toată discuția)
Pot obține pensia de întreținere neplătită de 11 ani de tatăl meu? vreau să-l dau în judecată dar nu știu cum să fac Cosmin97 Cosmin97 Buna ziua, am 20 de ani tatal meu nu a platit de 11 ani pensia alimentara as dorii si eu sfaturi despre ce ar trebuie sa fac in privinta asta eu vreau sa-l dau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionut888 Ionut888 As vrea sa stiu ce poate sa faca mama-mea impotriva lui tatal-meu.Tatal meu nu a platit pensia alimentara decat 2 luni de cand s-a despartit de mama-mea,in ... (vezi toată discuția)