avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Mamaia645

Activitate Mamaia645

Buna seara.Un vecin din bloc aruncă mereu gunoaie,resturi alimentare,apa in care spala vasele pe fereastra,pe spatiul verde amenajat in fata imobilului.Administratorul nu stie ce sa faca :amiabil ne se poate intelege,politia locala si primaria nu se baga,iar noi trebuie sa suportam toate aceste mizerii.Exista o solutie ?
Bună seara. Administratorul blocului nostru refuză să ne dea orice informație despre situația financiară a asociației, în condițiile în care restantele la întreținere sunt de 20000 lei ,mai vechi de 3 ani,unele, fondul de rulment este 8500 lei ,fondul de reparații nu mai există. Unde ne putem adresa pentru a chema un control financiar și cât ar costa ? Mulțumesc
Bună seara.In blocul nostru avem restanțe la întreținere în sumă dublă față de fondul de rulment.Apartamentul respectiv este închiriat fără forme legale,proprietarii sunt decedați si succesiunea nu s-a facut de aprox 10 ani. Cel care dispune momentan de apartament este fiu numai al dnei decedate ,succesorii decedatului trăind în America. In aceasta situatie:
- pe cine chemăm în judecată pentru recuperarea sumei sau scoaterea apartamentului la vanzare?
- cine trebuie să se ocupe:președintele de asociație sau administratorul ?
Multumesc.
Discuție Drepturi minor
Bună seara.Este vorba despre un minor de 14 ani împliniți,încredințat mamei in urma divorțului.Mama vrea să emigreze în Canada,iar el vrea să rămână în țară să-și facă liceul.Conform drepturilor pe care le are după Codul familiei și legea 272/2004 ,unde se poate adresa pentru a rămâne în țară ?Autoritatea tutelarăpoate rezolva această problemă ? Mulțumesc.
Discuție Drepturi minor
Buna ziua. Este vorba despre un baiat de 14 ani aflat in custodia exclusiva a mamei lui.Mama mai are un baiat mai mic din a doua castorie esuata. Ea vrea sa plece din tara cu amandoi copiii sa-si stabileasca domiciliul in alta tara. Pentru cel mic este in discutii ci tatal lui pentru acord de iesire din tara. Cel mare are dreptul sa refuze sa plece cu mama lui ? Se poate adresa la Protectia Copilului sa primeasca ajutor ca sa ramana in tara. El are unde sta ,la bunicii materni unde,de fapt,locuieste. Multumesc.
Daca el nu doreste sa plece cu mama,poate refuza ? Sau ,minor fiind ,este la discretia mamei ?Multumesc.
Buna ziua. Este vorba despre o mama divortata avand custodie exclusiva asupra copilului care acum are 14 ani. Ea vrea sa plece din tara cu tot cu copil, iarel ar vrea sa ramana aici.Tatal nu prea intra in discutie ,ca nu il intereseaza .Avand in vedere varsta copilului,studiilele (e clasa 8,urmeaza sa mearga la liceu,invata foarte bine) ar exista o formula oficiala ,legala cumva sa poata ramane in tara ? Ar putea sta la bunicii materni care l-au crescut aproape in exclusivitate. Multumesc.