avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis suspendat

Recuperare permis suspendat
Bună ziua. Am permisul suspendat din noiembrie 2024,până la rezolvarea dosarului,la jud Teleorman. Circulând cu adeverință provizorie,în luna mai mi a fost reținută în jud Ilfov.
Eu am domiciliu în București.
Unde trebuie să merg pentru recuperarea acestei adeverințe? ( a expirat termenul de reținere ).
Polițistul care mi a reținut o ,a spus că să merg la rutiera jud Ilfov,dar eu am citit undeva că se merge la inspectoratul de domiciliu,adică la Udriste.
Care este adevărul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 7 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 244 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 „Permisul de conducere se restituie titularului de către autoritatea competentă pe raza căreia îşi are domiciliul sau reședința, în cazul străinilor, când perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce a expirat. În această situație titularul permisului de conducere intră în posesia documentului prezentând dovada înlocuitoare a acestuia, în original, precum și actul de identitate”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea permisului de conducere raresjustin raresjustin buna ziua ,in data de 23 09 2009 am avut un accident in urma caruia mi a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 zile ,in data de 31 03 2009 ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Dumytra Dumytra mi sa suspendat permisul de conducere obtinut in Italia pe teritoriul Romaniei ptr o stergere practic intr o manevra de mers inapoi iesind dintr o parcare ce ... (vezi toată discuția)
Restituire permis de conducere Chris_is_tc Chris_is_tc La ce adresa se restituie permisul de conducere dupa ce a fos suspendat? la adresa din permis sau la adresa din buletin? (vezi toată discuția)