avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate George Chiriac

Activitate George Chiriac

Buna ziua, intampin o situatie dificila in familie si am nevoie de ajutor. Sunt unicul mostenitor testamentar al unui unchi care avea un contract de intretinere cu o matusa (sora lui) fara descendenti directi. Notarul mi-a spus ca in momentul acesta eu sunt si mostenitorul de drept al acestei matusi care nu a modificat actele dupa decesul debitorului contractului.
Mai exista in familie si alte rude cu acelasi grad ca si mine care nu stiu de existenta acestui contract si care sigur vor dori sa conteste. Aceata parte a familiei a izolat-o complet (impotriva vointei ei) in ultima vreme pe batrana de mine si familia mea si au incercat sa o convinga sa le faca lor acte dar batrana a refuzat pentru ca n-au avut o relatie prea buna de-a lungul vietii.
Credeti ca as putea avea castig de cauza in eventualitatea unui proces? Va multumesc!
Buna ziua, unchiul meu a decedat si neavand mostenitori rezervatari m-a desemnat pe mine mostenitor testamentar unic.
Recent am aflat ca inainte de moarte dansul a fost escrocat de un individ care promitandu-i ca ii va prelua srl-ul cu tot cu datorii a preluat doar bunurile companiei si punctul de lucru, datoriile le anaf ramanand tot unchiului meu. Mentionez ca acest individ nu vrea sa-mi arate ce acte s-au semnat.
Intrebarea mea este, in ce masura sunt eu responsabil pentru datoriile acestui srl? Pot face succesinea fara srl? Si cum pot dizolva firma?
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Anulare testament
Va multumesc mult pentru raspunsuri si va doresc un an nou plin de impliniri!
Buna ziua,
Ce probleme psihice pot fi invocate pentru anularea unui testament autentificat la notariat?
Mentionez ca defunctul nu avea descendenti sau ascendenti directi in viata, adica mostenitori rezervatari.
El suferise un soc emotional la moartea sotiei si a unicului copil, in urma cu cativa ani, si mai avea stari depresive dar nu permanente. Un diagnostic recent mentiona si un debut de alzheimer atipic facut pe insuficienta circulatorie.
Persoana in cauza era totusi perfect lucida, locuia in oras si se descurca singura.
La discutia cu notarul acesta a constatat ca nu exista nici urma de indoiala ca persoana nu ar avea discernamant la momentul respectiv.
Va multumesc!