avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia 06

Activitate Iulia 06

Răspuns la discuția Daune morale
Multumesc frumos.
Discuție Daune morale
Buna ziua! In urma unui proces penal in care m-am constituit parte civila s-a stabilit o suma ptr daunele morale de care nu sunt multumit. Sentinta e de finitiva in urma unui apel facut la Curtea de Apel,apelul fiind respins. Se mai poate face ceva in continuare ptr schimbarea sumei sau nu,din moment ce pronuntarea a fost definitiva?
Răspuns la discuția Dosar ucidere din culpa
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Accidentul s-a întâmplat în Constanta (probabil volumul de munca este mai mare și dureaza). La începutul lui noiembrie am vorbit cu polițistul care se ocupa de caz și încă nu ieșise necropsia, spunandu-mi ca ne va suna pentru expertiza. Sa înțeleg ca dosarul, care e încă în lucru la Parchet, nu pleacă la Instanță pana nu e gata necropsia, care poate dura și pana la 2 ani ( așa am fost informati). Dacă vrem sa urgentam necropsia ne costa cam 3000-4000 lei.Speram ca trecerea timpului sa nu îi fie favorabilă inculpatului și gravitatea acestui dosar sa se "atenueze". Din cauza inconstientei lui o viață de om s-a spulberat , iar noi nici nu am putut sa o vedem pe ultimul drum, pentru ca sicriul a fost sigilat.
Bună ziua. În august 2017 , soacra mea a decedat în urma unui accident pe trecerea de pietoni. Politia a încheiat cercetarea și dosarul a fost trimis la Parchet. Vreau sa va întreb cât durează pregătirea acestui dosar, au trecut deja 5 luni de zile și nu mai avem nici o noutate. Inculpatul ( un " băiat de bani gata") e liber, s-a hotărât ca nu mai reprezintă un pericol și e sub control judiciar. El avea , la momentul accidentului, alcoolemie de 1,4 și pozitiv la amfetamina și alte doua droguri. O dată cu trecerea timpului, aceste probe se pot "ameliora", încât sa nu mai dovedească gravitatea situației care a fost? (Familia lui are putere financiară mare).