avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate viculean

Activitate viculean

Care este deosebirea (dacă există) între întreprinderi legate (Lege 346/2004) și întreprinderi afiliate (art. 7 Cod Fiscal). În caz afirmativ rog oferiți un exemplu de două firme care nu sunt în același timp și întreprinderi legate și întreprinderi afiliate. Mulțumesc.
Mulțumesc.
La încheierea unui contract de consultanță am primit din partea prestatorului două vouchere cadou în valoare de 100 lei fiecare pentru achiziții efectuate la emag.
Când am încercat să le utilizez, mi-a apărut mesajul că voucherele au fost deja utilizate și că nu pot fi folosite. Am sunat la emag care mi-a confirmat că cele două vouchere au fost utilizate la achiziția unor produse de îmbrăcăminte dar de către o altă persoană. Atunci emag mi-a sugerat să contactez consultantul (prestatorul de servicii care mi-a oferit voucherele și să văd dacă nu din greșeală acesta a comunicat aceleași vouchere unui terț.
După discuții emag mi-a spus să iau legătura cu prestatorul de servicii de consultanță, iar consultantul a spus că e exclus să fi comunicat seria celor două vouchere către o altă persoană . Ce rezolvare ar putea fi ? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Nepronunțare asupra onorariului
Mda, ce să zic, mă gândesc să fac apel. Oricum, mulțumesc.
Răspuns la discuția Nepronunțare asupra onorariului
Cred că nu am fost suficient de explicit. În primă instanță, s-a stabilit un onorariu provizoriu pentru expertiza cu un singur obiectiv. Am depus raportul și am luat banii. Punct. Apoi partea a făcut ”obiecțiuni” fără să facă nicio obiecțiune la cele prezentate în raportul de expertiză. Așadar, nu au fost obiecțiuni ci un supliment la raport. Am prezentat acest aspect instanței, care a fost de acord cu mine, în sensul că a fost de acord că nu sunt obiecțiuni, dar fără să mai facă corecturi (fără să modifice comunicarea către expert). Am depus și suplimentul (pentru care instanța nu a stabilit nicio diferență de onorariu, așteptând devizul meu - probabil), și am depus devizul cu solicitarea de suplimentare a onorariului (dar nu pentru expertiză, ci pentru cele trei obiective suplimentare și fără legătură cu obiectivul unic din expertiza stabilită inițial). Nu au fost obiecțiuni. Instanța nu s-a pronunțat nici după depunerea suplimentului la raport și nici la cele 4 - 5 termene ulterioare când am revenit (la fiecare termen) cu cererea de majorare a onorariului. Apoi instanța a amânat pronunțarea de vreo 6 ori, după care s-a pronunțat fără a menționa nimic despre cererea mea de suplimentare a onorariului. Deci, ce credeți ?
Am efectuat o expertiza pentru care s-a aprobat onorariul de 1000 lei. Apoi s-a cerut un supliment de expertiză (deși s-a formulat ca obiecțiuni, solicitările nu aveau nicio legătură cu obiectivele expertizei, iar expertul a făcut adresă către instanță în acest sens. Instanța a acceptat punctul de vedere al expertului dar a refuzat să modifice ”obiecțiuni” cu ”supliment de expertiză”) pentru care expertul a solicitat o diferență de onorariu de 800 lei.
Au fost mai multe termene (nu s-au formulat obiecțiuni), la fiecare termen am depus cererea de suplimentare a onorariului inițial stabilit pentru primele obiective. Apoi s-a amânat pronunțarea de vreo 6 ori, iar când s-a pronunțat hotărârea, instanța nu s-a pronunțat și asupra diferenței de onorariu. Vă rog dacă mă puteți îndruma (model apel, motivații, etc.). Mulțumesc.
Ce îi este permis și ce nu unui expert parte (consilier expert) în cazul unei expertize dispuse de organul de cercetare penală:
- să comenteze cu partea care l-a angajat documentele existente la dosarul cauzei, dosar pus la dispoziția experților de către organul de cercetare penală;
- să transmită părții anumite documente, în fotocopie, din dosar;
- să discute cu partea despre anumite documente existente la dosar;
- să includă în raport / în cuprinsul opiniei separate anumite texte furnizate de parte;
- să prezinte părții, înaintea depunerii raportului de expertiză, opinia sa;
- să prezinte părții, înaintea depunerii raportului de expertiză, răspunsurile din raport;
- să utilizeze în răspunsul său anumite documente furnizate de parte, dar care nu se află la dosarul cauzei.
În cazul în care unul sau mai multe din cazurile menționate mai sus nu sunt permise, am rugămintea să precizați (pentru fiecare) actul normativ care le interzice, din care să rezulte amenda/pedeapsa aplicabilă fiecărui caz în parte.
Răspuns la discuția Factura onorarii expert contabil
Cunosc persoane care aplica deja acest mecanism. Insa mie nu-mi suna prea bine. Desi, se zice, norocul e mereu de partea celui mai indraznet ! ha ha ha !
Răspuns la discuția Factura onorarii expert contabil
Tocmai ca-mi primeste factura si mi-o deconteaza pe societate. Dar nu asta-i problema. Totul se leaga insa ma intereseaza sa aflu daca voi avea baza legala sa parez eventualele ... "autoritățile fiscale pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității" ..., caz in care aceste venituri ar fi repuse pe rol ca fiind ale PFA. Ce ziceti ?
Răspuns la discuția Factura onorarii expert contabil
Multumesc. Ma interesa daca la ora actuala exista ceva care sa ma impiedice sa facturez serviciile de expertiza pe societatea autorizata CECCAR, al carui administrator sunt. Asta deoarece imi este convenabil sa facturez de pe societate serviciile prestate de mine, insa in cazul in care aceste venituri ar fi repuse pe rol ca fiind ale PFA ... ar putea crea deranj. Daca stiti sa existe vreun act normativ cu referire la asta, va rog sa-mi raspundeti. Cu stima, Silviu Codreanu