avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Factura onorarii expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Factura onorarii expert contabil

Daca sunt numit expert intr-un dosar aflat pe rolul unei instante judecatoresti pentru a intocmi expertiza contabila ca expert contabil membru CECCAR sau ca expert contabil consultant fiscal (membru al Camerei Consultantilor Fiscali), pot factura onorariul incuviintat de Instanta pe societatea al carui administrator unic sunt (aceasta avand doi asociati, ambii experti contabili, cel de-al doilea asociat nefiind membru CCF), fara a exista “pericolul” ca la un control ulterior de a fi Reconsiderate (ulterior) veniturile din expertize judiciare ca fiind venituri ale PFA ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:46, 9 Februarie 2018
Expertiza se face in nume personal, expertul fiind nominalizat de catre instanta de judecata, iar onorariul se plateste de catre Biroul local pentru expertize tehnice judiciare in baza facturii emise de persoana fizica/ PFA in cont deschis (se prefera CEC) pe numele/ denumirea acesteia.
Instanta va poate desemna numai daca detineti si autorizatie emisa de MJ ca expert contabil judiciar in urma propunerii anuale facute de CECCAR.
Multumesc. Ma interesa daca la ora actuala exista ceva care sa ma impiedice sa facturez serviciile de expertiza pe societatea autorizata CECCAR, al carui administrator sunt. Asta deoarece imi este convenabil sa facturez de pe societate serviciile prestate de mine, insa in cazul in care aceste venituri ar fi repuse pe rol ca fiind ale PFA ... ar putea crea deranj. Daca stiti sa existe vreun act normativ cu referire la asta, va rog sa-mi raspundeti. Cu stima, Silviu Codreanu
Din proprie experienta, contabilul de la tribunal nu va primeste factura la BLETJ daca este emisa pe societate si nu in nume propriu, plecand de la ideea ca expertiza se efectueaza in nume propriu, precum si autorizarea expertilor de catre MJ este tot nominala.
Tocmai ca-mi primeste factura si mi-o deconteaza pe societate. Dar nu asta-i problema. Totul se leaga insa ma intereseaza sa aflu daca voi avea baza legala sa parez eventualele ... "autoritățile fiscale pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității" ..., caz in care aceste venituri ar fi repuse pe rol ca fiind ale PFA. Ce ziceti ?
Cred ca primirea facturii emisa pe societate de catre BLETJ este o greseala.
Ati intrat pe domeniul contabil - fiscal, trebuie sa deschideti discutie pe respectiva sectiune.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara elenaalex elenaalex Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu niste informatii privind pasii pe care trebuie sa ii execute un expert contabil judiciar. Tocmai am primit prin posta ... (vezi toată discuția)
Contabilitate expert judiciar rbeloiu rbeloiu Buna seara, Va rog frumos sa ma indrumati unde as putea sa ma documentez referitor la cum se tine/daca se tine contabilitate pentru expertize. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila scarlet scarlet un expert contabil are voie sa efectueze expertize si pe alte domenii decat cele pe care este autorizat (vorbesc de cele inscrise pe site-ul MJ)? sau trebuie ... (vezi toată discuția)