avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate for3v3r4u

Activitate for3v3r4u

Buna ziua,

Apelez din nou la comunitate pentru a face lumina intr-un caz destul de des intalnit. Este vorba despre conducerea vehiculelor din cat. A1 cu permis de conducere cat. B. Pe scurt, conform noului cod rutier, OUG 195/2002 modificat ultima data in decembrie 2017, categoria A1 cuprinde doua tipuri de vehicule:
a. motociclete cu capacitate cilindrica de pana la 125 cmc si putere maxima de pana la 11 kW, raportul putere/greutate fiind cel mult 0,1 kW/kg
b. tricicluri cu motor cu putere maxima de 15 kW.

Pana aici totul este destul de clar. Confuzia se creaza conform noului cod, cand la Art. 24 alin.1 punctul g) se face mentiunea ca pentru permisele din cat. B sunt valabile si triciclurile cu motor cu putere mai mare de 15 kW cu conditia ca detinatorii sa aiba 21 de ani impliniti.

Deci ce inteleg eu de aici este ca daca am un permis cat. B si 21 de ani impliniti, pot conduce un triciclu cu putere mai mare de 15 kW dar nu mai mic de 15 kW pentru ca acesta face parte din cat. A1 iar cu cat. B nu poti conduce vehicule din cat. A1 (total aiurea).

Intrebarile mele sunt:
Am inteles bine legislatia sau gresesc undeva?
Cat. B nu ar trebui sa cuprinda toata categoria A1 (atat tricicluri cat si motociclete cu capacitate cilindrica de pana la 125 cmc)?
Se poate conduce un scuter de capacitate 125 cmc cu permis cat. B (aceasta fiind intrebarea principala) stiind ca alte state din UE au cuprins cat. A1 in cat. B?
Cui ne putem adresa pentru o propunere de modificare legislativa?

Va multumesc
Răspuns la discuția Sechestrul asigurator si poprirea
Va puteti imagina ca din moment ce am apelat la forum inseamna ca nu am primit raspunsurile pe care mi le doresc. Va rog sa raspundeti la acest mesaj in masura in care ma puteti ajuta si va mai rog sa ramanem pe subiect. Faptul ca am sau nu avocat este irelevant pentru intrebarile adresate comunitatii.
Intr-un dosar cu o vechime de 11 ani, pe motivul interventiei prescriptiei, instanta de fond a decis incetarea procesului penal, insa a admis actiunea civila a creditorilor pentru recuperarea prejudiciului de aprox. 45.000 euro si a dispus initierea sechestrului asigurator pentru bunurile mobile si imobile a inculpatilor. Mentionez ca o astfel de masura nu a fost luata in timpului procesului penal ci a venit acum prin pronuntare. Astfel, mi s-a pus sechestru pe un imobil din Constanta (evaluat la dublul sumei din prejudiciu) dar mi s-au poprit si toate conturile bancare inclusiv liniile de credit. Intrebarile mele sunt:
1. Aflandu-ma intre instante (tinand cont si de vacanta magistratilor) ma pot adresa cuiva sau pot depune o contestatie pentru a debloca conturile bancare in conditiile in care daca apartamentul ramane blocat ar acoperi tot prejudiciul?
2. Daca as achizitiona un autoturism il pot inmatricula sau mai grav in cazul in care il inmatriculez pe numele meu ma pot astepta sa fie ridicat?

Din cate am inteles dosarul ramane la instanta de fond pana primesc hotararea motivata (am primit doar minuta) iar datorita vacantei pana ajunge dosarul la apel o sa dureze destul de mult. M-ar interesa deblocarea conturilor cat se poate de repede.

Multumesc