avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate mano0911

Activitate mano0911

Va multumesc pt raspunsul documentat si detaliat.
Din cele mentionate de dvs. retin urmaroarele:
1. Angajatorul trebuie sa detina un document care sa cuprinda evaluarea tuturor riscurilor la nivel de companie, dar regrupate pe fiecare tip de activitate/post de lucru.
2. Angajatorul ii poate cere managerului unei echipe completarea fiselor de identificare riscuri pt persoanele din echipa sa, dar numai daca aceasta atributie este trasata in Fisa de post si daca ii pune la dispozitie materialul de identificare si evaluare factori de risc profesional intocmit la nivel de firma (inclusiv pentru locul de munca al echipei managerului respectiv), caz in care managerului ii revine doar sarcina de a transcrie informatiile din materialul de identificare si evaluare factori de risc profesional intocmit la nivel de firma in fisele de identificare a factorilor de risc profesional ale fiecarui membru din echipa sa (copy-paste).
3. Daca managerului de echipa nu i se pune la dispozitie documentatia globala cu riscurile identificate la nivel de firma (inclusiv pt posturile din echipa sa), nu i se poate impune completarea fiselor de riscuri pt. persoanele din echipa sa, intrucat nu are nici un fel de pregatire in domeniul SSM/prevenire riscuri.

Am inteles bine?

Multumesc
Buna ziua,

Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional?
Eu ca manager de echipa am vreo obligativitate sau responsabilitatea revine lucratorului desemnat de angajator ca responsabil SSM/reprezentant SIPP?

Am vazut ca Fisa trebuie semnata de catre angajator + lucratorul desemnat + reprezentantul SIPP. Eu insa nu sunt angajator conform terminologiei utilizate in Legea SSM 319/2006 (art. 5), intrucat nu sunt conducatorul unitatii:

b) angajator - persoana fizica sau juridica ce se afla in raporturi de munca ori de serviciu cu lucratorul respectiv
si care are responsabilitatea intreprinderii si/sau unitatii;

Va multumesc.