avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiBlaucean

Activitate AndreiBlaucean

Buna ziua!

De curand am achizitionat un apartament in Bucuresti. De la inceput am stabilit ca voi dori anumite modificari fata de planurile initiale ale apartamentului si am convenit ca voi face contract de modificari direct cu firma de constructii care executa lucrarea. Am sa va enunt mai jos problemele pe care le-am avut cu aceasta firma pentru ca au fost foarte multe si eu am trecut totul cu vederea pana a ajuns sa se cam umple paharul:

Am stabilit inca de cand etajul la care este apartamentul meu era la stadiul de zidarie modificarile pe care le doresc. Mi s-a trimis un deviz cu ce implica modificarile si un cost de aproximativ 6400 lei (costuri suplimentare de manopera si material pentru modificarile cerute.). Am acceptat, si le-am cerut sa imi trimita factura pentru a putea achita. NU s-a intamplat asta, iar peste 3 luni am constatat ca ei au executat lucrarile ca in planul initial. Am cerut din nou sa mi se faca modificarile, de data asta au trimis un deviz cu ACELEASI modificari (alte masuratori ale lor) in valoare de 9500 lei, negociat ca la piata apoi pana la 8500 lei.

-Lucrarile au fost executate execrabil si incomplet.
-pe langa modificarile pe care le-am cerut. mai exista urmatoarele probleme, executate de catre aceeasi firma de constructii:
1. Sapa este stramba, parchetul montat flambeaza; (parchetul a fost montat de alta firma)
2. In baie am avut o supratata de faianta de aproximativ 70 euro mp de care si-au batut joc si au aplicat un chit care nu mai putea fi inlaturat fara stricarea faiantei
3. vasul de la WC a fost racordat la apa calda, cand trag apa porneste centrala
4. Pe tavan a aparut o crapatura la imbinaturile placilor de gips-carton
5.La geamul de la baie era un glaf pe care cadea apa, iar un urma reparatiilor pe care le-am facut am scos glaful respectiv si am vazut ca se vedeau direct gaurile din caramida (daca il lasam asa il inundam pe vecinul de sub mine 100%)
6.Scurgerea de la baie era infundata cu ipsos

Pe langa modificarile de 8500 lei pe care le-am platit si in proportie de 80% le-am dat jos sau nu au fost executate, am mai avut rumatoarele cheltuieli:

- Inlocuire gresie si faianta baie + executare hidroizolatie baie (nu exista hidroizolatie desi le-am explicat de la inceput ca vreau zona de dus si ca apa va curge direct pe podea.) + constructie Zona dus - Manopera + materiale - 9000 lei

-Inlocuire faianta bucatarie - 1000 lei

-Parchetul flambeaza in toata casa, trebuie scos si gasita o solutie care sa nu imi aduca diferente de nivel intre camere, inca nu am apucat sa fac aceasta modificare dar probabil ca este cea mai costisitoare operatiune dintre toate, sa aproximam 10000 lei parchet + manopera + solutie de indreptare a sapei.

-Problema cu apa calda la WC ar implica niste costuri destul de serioase, faianta data jos din baie si modificare racordari.

Paguba se ridica undeva in jurul sumei de 30 mii lei in conditiile in care este un apartament achizitionat in sectorul 6 cu 2 camere si o terasa de 25 mp pe care am dat 86000 euro si care trebuia sa fie la cheie si cu materiale de calitate buna avand in vedere pretul pe care l-am platit pentru zona respectiva.

In momentul in care s-a facut receptia eu nu eram constient de gravitatea situatiei, majoritatea problemelor le-am descoperit dupa ce am intrat in posesia apartamentului.

M-am apucat deja sa repar din problemele create de ei, faianta si gresia din baie am inlocuit-o, dar inca am pozele facute ca dovada, plus celelalte apartamente din bloc care au fost executate in aceeasi maniera,

Din cate am inteles de la dezvoltator, forma respectiva nici macar nu a ramas sa termine blocul complet, lucrarile in moemntul de fata sunt finalizate de alta firma.

Toti locatarii sunt nemultumiti de lucrarile executate de firma de constructii insa nu vad pe nimeni hotarat sa incerce sa actioneze cumva impotriva ei asa ca as vrea sa preiau eu initiativa si probabil ca si ceilalti ma vor sustine.

Va rog frumos sa ma indrumati spre ce as putea sa fac pentru a actiona impotriva acestei firme care si-a batut joc de munca prestata.
Buna ziua! Doresc sa dezvolt o aplicatie care sa ajute la informarea cu privire la alimentele din supermarketuri. pe scurt, aplicatia va scana codul de bare al unui produs, ii va analiza ingredientele de pe ambalaj si va genera un raport pe baza unor algoritmi facuti in colaborare cu specialisti in nutritite si sanatate despre cat de sanatos sau de nociv este pentru corp. pe partea legala, care sunt riscurile pentru o asemenea aplicatie? De exemplu, daca un utilizator ar scana prin aplicatie codul de bare de la o sticla de Coca Cola si aplicatia va genera un raport prin care ar oferi informatii nutritionale si ar concluziona ca alimentul este foarte nociv si de asemenea ar recomanda consumul cat mai redus, este legal?
Buna ziua! Recent am achitat un avans pentru achizitionarea unui apartament intr un bloc cu regim de inaltime P+4E, apartamentul meu fiind la etajul 4 si avand si o mica terasa. Din cate am vazut pe santier, constructorii mi au marit putin terasa cu vreo 5 mp (au turnat placa si deasupra balconului vecinului de sub mine. Initial m am bucurat, insa o prietena mi a spus ca exista probabiltatea (destul de mica) sa fi primit autorizatie pentru inca un etaj. Intrucat vreau sa am intimitate pe terasa si nu sa se holbeze vecinii in ea, in cazul in care se intampla iau in calcul sa renunt la achizitionarea apartamentului. Exista cu adevarat riscul sa mai apara un etaj? Daca raspunsul. Este afirmativ, pot cere anularea promisiunii de vanzare cumparare si returnarea banilor?
Buna seara! Intentionam sa imi achizitionez un apartament prin credit ipotecar in toamna acestui an.
Astazi am fost sa vizionez un apartament doar ca sa vad cum este piata si agentul imobiliar mi-a spus ca poate rezolva cu dezvoltatorul sa ii pot plati avansul (de care as fi avut nevoie la banca pentru credit) esalonat de acum direct lui, urmand ca in Octombrie sa accesez creditul. Apartamentul imi place foarte mult si imi surade ideea, insa doresc sa va intreb daca este o practica des folosita, legala si daca trebuie sa am ceva in vedere in acest caz. Dezvoltatorul este unul foarte mare, avand numeroase proiecte finalizate si in curs de dezvoltare in Bucuresti, asta inspirand ceva incredere.
Discuție Analiza produse
Buna ziua! As vrea sa aflu daca este legal sa analizezi un produs alimentar pe internet si sa spui la final daca recomanzi sau nu folosirea acelui produs. Eventual sa ai chiar si un algoritm pe baza caruia sa decizi in ce procent este benefic sau daunator acel produs pentru organismul uman. Ar avea vreun motiv sa te dea in judecata compania respectiva daca vei spune ca produsul lor nu este sanatos in baza analizei tale?