avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Stoian

Activitate Cristina Stoian

Bună ziua. În prezent, am încheiate două contracte de muncă, unul pe durată nedeterminată iar altul cu durată determinată, normă întreagă de 8 ore cu suprapunere de program La ambele societăți.
Având în vedere că la angajatorul la care am contractul pe perioada nedeterminată, momentan nu mai am loc de muncă deoarece a fost restructurat și nu am primit nici preaviz de concediere, este legala această situație? Precizez că deși nu am loc de muncă la primul angajator, acesta mă presează sa-i spun dacă am alt contract de muncă cu suprapunere de program iar eu nu doresc sa-i dau informația asta. Cum să procedez dacă eu nu doresc sa-mi depun demisia și nici incheierea cu acordul părților? Cu respect, vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Am fost concediată e nedrept și am câștigat reintegrarea in instanță cu consecința reintegrarii pe postul deținut anterior. Societatea angajatoare, fiind un subcontractor al altei societăți, prin prisma condițiilor contractului comercial, mă reintegreaza în funcție însă, pentru reintegrarea efectivă, mă pune să particip la selectiile facute de beneficiar, pe alte posturi vacante dar pe aceeiasi functie, împreună cu mai mulți candidați externi. La primul concurs promovez proba practică dar refuz postul, la interviu, deoarece constat că postul e diferit de ce aveam inainte. La cel de-al doilea concurs, la invitația societății, refuz participarea. Pentru aceste motive, am fost cercetată cu consecința desfacerii CIM pe motiv că nu mi-am îndeplinit atribuțiile de serviciu, cele din fișa postului și nu am îndeplinit ordinele rezonabile ale superiorilor. fiind acuzată că am refuzat în mod deliberat procedura de reincadrare efectivă conform hotărârii judecătorești. Considerati corectă decizia societății angajatoare?
Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot pentru aceasta licitație, mi-a trimis o oferta de angajare. Am scris pe ofertă "sunt de acord cu prezenta oferta cu mențiunea că, în eventualitatea semnarii unui CIM, doresc o renegociere a condițiilor de angajare". După ce au câștigat pachetul de servicii, firma a organizat concurs pentru ocuparea posturilor vacante insa pe mine nu m-au invitat. Explicația lor a fost că oferta este considerata refuzată , din cauza acelei mențiuni. Va rog sa-mi spuneți dacă această firmă a procedat corect si legal. Mentionez că am fost un grup de persoane care au facut aceeași mentiune însă, cu excepția mea, celorlalte li s-a făcut o contra oferta, pe care au semnat-o și care au fost invitate la concurs. Vă mulțumesc!
În cadrul concedierii colective, am semnat notificarea de preaviz cu 5 zile după ce au primit-o toți colegii mei deoarece mă aflam în concediu de odihnă. Societatea a câștigat prin licitație, pentru aceleași posturi, alt contract. Colegilor mei li s-a desfăcut contractul de munca intr-o zi iar în cealaltă zi au primit contracte noi de munca pe perioadă determinată deși, fuseseră angajați permanenti. Mi-e mi-au trimis o decizie de încetare a activității în care scria că cele 20 zile de preaviz s-au scurs însă în realitate trecuse doar 15 zile. Nu am semnat-o pentru că am vrut să clarific cu ei situația însă mi-au spus că îmi vor trimite o nouă decizie cu prelungirea preavizului. Consecința a fost că a doua zi s-a dat o testare și altcineva s-a angajat pentru locul meu de muncă. Explicația pe care a primit-o șeful meu direct a fost că eu nu pot figura pe doua contracte prin urmare, pentru celelalte 5 zile ramase de preaviz, am fost mutată în alt birou iar la finalul celor 5 zile voi pleca în șomaj. Va rog sa-mi spuneți dacă, in cazul meu, s-a procedat corect. Va mulțumesc anticipat!
În cazul concedierilor colective, există obligativitatea ITM-ului de a consilia și a îndruma salariații supuși concedierii colective?