Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna seara,
in anul 2021 am incasat, ca persoana fizica, venituri in valuta din chirii pentru cinci spatii inchiriate unor firme, iar valoarea cumulata a acestora depaseste suma plafonul a 12 salarii minime 27,600 lei. Anul trecut am depus declaratie cu venitul estimat pentru 2021. Anul acesta depun declaratia unica cu suma realizata in 2021 si estimez aceleasi venituri pentru 2022. Trebuie sa bifez si CASS? Avand in vedere ca incasez si venituri din salarii, fiind angajata si mi se retine CASS din salariu, mai trebuie sa platesc CASS pentru 2021 si din veniturile din chirii? Daca da, bifez si pentru 2022 optiunea de plata CAS? Dar CAS pentru realizatul din 2021 si estimatul din 2022?
Multumesc.
Buna ziua,
in baza unui contract incheiat cu o firma din Germania, se factureaza periodic reparatia unor vehicule, al caror proprietar este firma din Germania. Reparatia se efectueaza la sediul firmei reparatoare din Romania, iar , dupa reparatie, vehiculele circula pe teritoriul Romaniei. Factura se emite in euro, clientului din Germania, care a transmis un cod de TVA valid. Operatiunea este taxabila din punct de vedere al TVA sau este scutita?
Multumesc.
Buna ziua,
in calitate de tert poprit, am primit in luna mai 2018 adresa de infiintare poprire pentru un salariat. Am infiintat poprirea pe salariul angajatului, am retinut sumele solicitate de executor si le-am virat in totalitate in contul specificat de executor. In luna august 2018 am primit adresa de desfiintare a popririi (conform art. 794 alin 1 din Cod Prc. civ).
Acum, in luna martie 2021, am primit adresa de mentinere a masurii popririi pentru o suma de x lei, reprezentand diferenta debit, in acelasi dosar.
In aceeasi adresa se mentioneaza ca dupa virarea sumei sa procedam la desfiintarea popririi.
Este posibil ca odata desfiintata o poprire, dupa 2 ani sa se mai solicite sume de catre executor?
Multumesc.
Buna ziua,
lucrez la o firm care aplica TVA la incasare si administratorul a decis scoaterea din evidenta a unei creante neincasate, prescrise. TVA din factura este contabilizat pe contul 4428. La data scoaterii din evidente a creantei, TVA aferent devine exigibil si de declara in declaratia 300?
Multumesc.
Societatea a fost platitoare de impozit pe profit pana la data de 31.12.2016. Incepand cu data de 01.02.2017, devine platitoare de impozit pe venit microintreprindere conform OG 3/2017, veniturile obtinute in anul 2016 fiind mai mici de 500.000 euro. Depune de asemenea, declaratia 101 pentru perioada 01.01.2017 - 31.01.2017 si declaratia 010 prin care devine platitoare de impozit pe venit microintreprindere cu 01.02.2017. Capitalul social este in valoare de 45.000 lei. In aceste conditii, depune declaratia 010 si redevine platitoare de impozit pe profit incepand cu data de 01.02.2017. La sfarsitul anului 2017, intocmesc declaratia 101 pentru 11 luni? Am si pierdere fiscala de recuperat din anii precedenti. Consider drept an fiscal luna ianuarie 2017 pentru care am depus declaratia 101?