avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate carda

Activitate carda

Probasbil acele amenzi erau nu numai ptr. sofer caci sunt si amenzi cu responsabilitate solidala )firma+sofer.De aceea probabil a fost sechestrat.Ati rezolvat?Oricum pentru viitor si daca aveti nevoie spuneti caci stiu avocat roman in Italia care se ocupa numai de probleme de transport.(specializat).
Ca detasati temporar ,da! dar oricum toate taxele si impozitele si tot ce tine de firma daca aceasta opereaza in Italia vor fi reglementate dupa legea Italiana.
Răspuns la discuția Daune accident in Italia
In Italia de aceste lucruri se ocupa avocatii.Ei stiu exact cum sa recupereze documente si informatii. Iar costurile avocatului in caz de accident vin rambursate tot de asigurare in cazul acesta din asigurarea vinovatului.
Numai o sentinta sau un acord intre parti (dnv. si sotul) poate stabili copilul cu cine sa ramina.In Italia copilul se da mereu la mame si sunt mult mai tutelate fata de legea romana.Dar avand in vedere ca infatisarea este in Romania cel mai ar fi,pe cit posibil, sa stabiliti un acord cu sotul si acel acord sa fie apoi omologat de Tribunal.
Puteti face o filiala dar nu aveti nici un avantaj fiscal intrucit toata activitatea pe teritoriul Italiei este taxata oricum dupa legile fiscale italiene.Oricum depinde mult de domeniul activitatii Dnv.

trebuie mentionata adresa de destinatie a marfii (locul real unde ajunge marfa).Orice indicatie suplementara este binevenita intrucit clarifica anumite anomalii in caz de probleme (furt, avarie, pierdere marfa, samd)
CMR -ul nu are nici o legatura cu documentatia fiscala a marfii.Indica partile din contract ptr. a puta stabili eventuala responsabilitate a unei parti (de obicei a carausului) si a limita aceasta responsabilitate asa cum prevede Conventia de la Geneva din contract in caz de daune, avarii, furt al marfii s.a.m.d.
CMR este este scrisoarea de trasura un document prevazut de Conventia de la Geneva din 19 mai 1956, conventie care reglementeaza normativa aplicabila oricarui contract de transport de marfuri pe sosele, cu titlu oneros, cin locul primirii marfii si locul prevazut pentru livrare , asa cum sunt indicate in contract, sint situate in doua tari diferite dintre care cel putin una este tara contactanta a Conventiei, independent de domiciliul si de nationalitatea participantilor la contract.
In urma procesului sentinta poate pusa in executare si in Romania(vv. spatiul unic Justitie in UE).problema cea mai grava este ca ramine cazierul patat.
trebuia sa faceti contestatie la decretul penale de condanna care cred v-a fost in mod regulamentar notificat.
Sigur ca da. Puteti indica sediu operativ in Italia (la adresa la care locuiti in Italia)si lasati sediul legal in Romania (unde ati deschis firma).
Daca aveti nevoie despre legislatie,fisc, drept societar in Italia ma puteti contacta pe e-mail.
Succes!