avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Ady11

Activitate Ady11

A fost dat afara pe motivul concediere individuala-reducere activitate așa scrie pe decizie,fara un preaviz




pop_m a scris:

Art. 65 . [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

Deci, sotul dumneavoastra a fost dat afara pe motiv de desfiintarea postului?

Buna ziua ,nu a fost în perioada de proba,era angajat de mai bine de 2 ani,pe decizie scrie concediere individuala-reducere de activitate,din data de 16,el până în data de 15 fiind închiriat la o firma de deszăpezire.(unde trebuia să fie la district )vremea fiind favorabilă momentan șeful s a gândit să l trimită în cursa de 3 zile fara sa i plătească diurna(in cim scrie acest aspect)soțul a refuzat și de aici a plecat tot

Decizie privind concedierea individuala-reducere activitate,art 65 alin 1
Și dacă a fost semnat actul se mai poate face ceva?(noi neștiind exact legea)
Bună seara, vreau sa ma ajute cineva într o problema va rog:soțul a fost angajat sofer la o firma, iar pe timpul iernii e închiriat la deszăpezire.(anul asta din decembrie). L a sunat șeful sa facă o cursa mai lunga cu alta mașina (tir), a mai făcut 2 curse inainte și nu i plătise nimic (diurna). Acum l a refuzat pe motiv ca nu poate ca are ceva probleme și a 2 zi a fost sunat sa se prezinte la firma pt a semna actele de somaj(acesta fiind foarte ofensat ca l a refuzat) Întrebarea mea:e legal asa ceva? Nu trebuiau cele 15 zile de preaviz?